«Είναι ξεχωριστός και είναι μόνο στην αρχή»: Οι Γκρίζλις… υποκλίνονται στον Τζα Μοράντ

Στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ κάνει πράγματα και θαύματα. Στην Ουάσιγκτον κέρδισε… μόνος του τους Ουίζαρντς με μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση. Ο Τζα Μοράντ ηγείται των Μέμφις Γκρίζλις και επαναφέρει την ελπίδα στο Τένεσι.

Την περσινή σεζόν έμειναν εκτός πλέι οφ στις λεπτομέρειες. Φέτος ο στόχος είναι να κάνουν το βήμα παραπάνω και να βρεθούν στην post season. Σε μια άκρως ανταγωνιστική Δύση αυτή η αποστολή είναι εξόχως επικίνδυνη, όμως οι Γκρίζλις είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος.

Ή για την ακρίβεια, όπου τους πάει ο Τζα Μοράντ, ο φύσει και θέσει ηγέτης του συνόλου. Ο οποίος στη δεύτερη σεζόν του ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών, αλλά και της απόδοσής του πάνω στο παρκέ.

Στην DC ήταν… μαγικός, κλέβοντας από την μαγεία των παικτών του Σκοτ Μπρουκς. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να μεταφραστούν οι 35 πόντοι, τα 5 ριμπάουντ και οι 10 ασίστ που μέτρησε στη νίκη της ομάδας του με 125-111. Μια νίκη που δείχνει την δυναμική των παικτών του Τέιλορ Τζένκινς, αλλά και την ποιότητα του ρόστερ.

Ταυτόχρονα όμως δείχνει πως όταν ο Μοράντ έχει κέφια, καμία άμυνα δεν μπορεί να τον ανακόψει. 

»Αναγκάζοντας» με τις εμφανίσεις του τους συμπαίκτες του να βγάλουν το καπέλο στις ικανότητές του. «Ο Τζα βγάζει αυτή την εικόνα κάθε βράδυ. Είναι ο ηγέτης μας και πάρα πολύ καλός παίκτης και κάθε φορά βγάζει το παιχνίδι του στο παρκέ. Μπορεί να ελέγξει κάθε στιγμή το παιχνίδι, μπορεί να σκοράρει, να πασάρει, να παίξει καλή άμυνα. Βρίσκει πάντα τον τρόπο να βγάζει ενέργεια πάνω στο παρκέ και να κάνει καλύτερη την ομάδα», ανέφερε στην απάντησή του στο SDNA ο Ντίλον Μπρουκς, με το πέρας του αγώνα.

Δεν ήταν ο μόνος, όμως, που αναγνώρισε το πόσο κομβικός είναι για την ομάδα του ο Μοράντ.

Κι αυτό γιατί και ο ΝτεΆντονι Μέλτον έπλεξε το εγκώμιο του πλέι μέικερ της ομάδας. «Είναι ξεχωριστός. Φέτος θα έπρεπε να είναι All Star. Αυτό το παιδί είναι ξεχωριστό και είναι μόνο στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ. Μόλις ξεκίνησε την πορεία του και αυτό είναι τρελό», είπε ο Μέλτον, για να συμπληρώσει «Όλοι βλέπουμε την πορεία του και πραγματικά αυτό που κάνει στο παρκέ είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη».

Φέτος ο απόφοιτος του Murray State είναι καταφέρει να ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του. 19,1 πόντοι, 3,2 ριμπάουντ, 7,8 ασίστ, 2,8 λάθη (λιγότερα από την περσινή σεζόν), αλλά και μεγάλη συνέπεια επιθετικά (45,5% στα σουτ εντός πεδιάς). Η οποία κάνει τη διαφορά και δείχνει πως οι Γκρίζλις έχουν τη δυναμική να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss