Ενημερώστε τον υπολογιστή σας Windows 10 ΤΩΡΑ – Η Microsoft εκδίδει κρίσιμη ειδοποίηση σε εκατομμύρια χρήστες

Οι χρήστες των Windows 10 δεν πρέπει να χάνουν χρόνο και πρέπει να ενημερώσουν τους υπολογιστές τους άμεσα. Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση από τη Microsoft που λέει ότι έχουν εντοπιστεί αρκετά κρίσιμα ζητήματα στο λογισμικό της που θα μπορούσαν να αφήσουν τους χρήστες εκτεθειμένους σε σοβαρές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι τρεις ευπάθειες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χάκερ να ξεκινήσουν επιθέσεις Denial of Service (DoS) που σκοτώνουν τον υπολογιστή και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σφάλμα διακοπής και την τρομακτική μπλε οθόνη του θανάτου. Η απειλή έχει πλέον επιδιορθωθεί, αλλά θα σταματήσει τις επιθέσεις μόνο εάν η ενημερωμένη έκδοση κώδικα ληφθεί και εγκατασταθεί σε συσκευές, με τη Microsoft, να λέει ότι είναι απαραίτητο οι πελάτες να εφαρμόσουν αυτές τις ενημερώσεις των Windows για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές ευπάθειες.

{loadosition google-ads}

Όλες οι εκδόσεις του λογισμικού πιστεύεται ότι επηρεάζονται από την απειλή DoS και ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη επιθέσεις, η Microsoft ανησυχεί ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το πρόβλημα στο μέλλον, εξ ου και ο επείγων χαρακτήρας να διατηρηθούν οι υπολογιστές προστατευμένοι.

“Πιστεύουμε ότι οι επιτιθέμενοι θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν εκμεταλλεύσεις DoS πολύ πιο γρήγορα και αναμένουμε ότι και τα τρία ζητήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με μια επίθεση DoS λίγο μετά την κυκλοφορία. Συνεπώς, προτείνουμε στους πελάτες να κινηθούν γρήγορα για να εφαρμόσουν ενημερώσεις ασφαλείας των Windows αυτό το μήνα”, δήλωσε η εταιρεία από το Redmond. “Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε αποδείξεις ότι αυτές οι ευπάθειες ήταν γνωστές σε οποιονδήποτε τρίτο. Είναι σημαντικό τα επηρεαζόμενα συστήματα να επιδιορθωθούν το συντομότερο δυνατό λόγω του αυξημένου κινδύνου που σχετίζεται με αυτές τις ευπάθειες.”

{loadosition google-ads}

Αυτά τα τρωτά σημεία ανακαλύφθηκαν από τη Microsoft ως μέρος της συνεχούς εστίασης στην ενίσχυση της ασφάλειας των προϊόντων της. Η Microsoft λέει ότι οι χρήστες μπορούν να βρουν τις λήψεις στον Οδηγό ενημέρωσης ασφαλείας της Microsoft. Οι πελάτες που έχουν ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις προστατεύονται αυτόματα από αυτές τις ευπάθειες.

Τα νέα αυτής της απειλής έρχονται καθώς η Microsoft επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει την έκδοση πρώτης γενιάς του λογισμικού Microsoft Edge. Το Microsoft Edge αντικαταστάθηκε με ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης με ακριβώς το ίδιο όνομα πέρυσι. Η νέα έκδοση του Microsoft Edge τροφοδοτείται από τον ίδιο κώδικα Chromium ανοιχτού κώδικα που τροφοδοτεί το Google Chrome – το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον πλανήτη

Ελπίζοντας σαφώς να εκμεταλλευτεί αυτήν την πρώιμη επιτυχία, η Microsoft προχωρά τώρα για να καθαρίσει την προηγούμενη έκδοση, η οποία βασίστηκε στην τεχνολογία της εταιρείας και ήταν αξιοσημείωτα αργή σε σύγκριση με το Chrome και το Safari, από υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Από τις 13 Απριλίου, η Microsoft θα κυκλοφορήσει μια μηνιαία ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας για τα Windows 10, η οποία θα απεγκαταστήσει το προηγούμενο μη δημοφιλές Microsoft Edge από υπολογιστές που εξακολουθούν να έχουν αντίγραφο του στον σκληρό τους δίσκο.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss