Επιτροπή Δεοντολογίας: Αθώωση Μαρινάκη, στον πάγο για Ραούλ Μπράβο-πρόεδρο ΠΑΕ, αλλά… τρέχει για την καταγγελία Κούγια!

Η ΕΠΟ «της εξυγίανσης» μπορεί συνεχώς να επεξεργάζεται «σκοτεινά σχέδια» κατά του Ολυμπιακού, αλλά η πειθαρχική της Επιτροπή αγνοεί ένα κάρο καταγγελίες για να δώσει απόλυτη προτεραιότητα σε μία του Αλέξη Κούγια.

Παρά το γεγονός πως… στο συρτάρι της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και της προέδρου της Γλυκερίας – Λουίζας Ιωαννίδου, βρίσκεται σημαντικός αριθμός πολύ σοβαρών καταγγελιών, ακόμη και για κορυφαίους παράγοντες μεγάλων ή μικρότερων ΠΑΕ, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν την δραστηριότητα της Επιτροπής, πως οι περισσότερες αν όχι όλες, «λιμνάζουν» χωρίς προφανή λόγο.

Αυτή είναι μάλιστα και η αιτία,  που έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση το γεγονός πως η Γλυκερία – Λουίζα Ιωαννίδου, έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα σε μια (από τις πιθανώς πολλές) καταγγελία του Αλέξη Κούγια, που συμπυκνώνει όλα αυτά που αναφέρει κατά καιρούς στις δηλώσεις του, σε σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ, τον ρόλο των ΕΠΣ κλπ.

Την ώρα που «η ΕΠΟ της εξυγίανσης» κατηγορείται από τον Ολυμπιακό για τα μύρια όσα, ένα από τα κορυφαία της πειθαρχικά όργανα, έχει δώσει σχεδόν αποκλειστικότητα σε διάθεση χρόνου σε μια καταγγελία του Αλέξη Κούγια, που εχθρικό και προς τον Ολυμπιακό, δεν τον λες…

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε φαίνεται την μεγάλη τύχη να κριθεί από την πρόεδρο της επιτροπής, πιο σημαντική η δική του καταγγελία από άλλες που αφορούν και τον ίδιο, αλλά και ομολόγους του άλλων ΠΑΕ. Όπως για παράδειγμα, καταγγελία που αφορά τις σχέσεις ιδιοκτήτη  ΠΑΕ με τον Ραούλ Μπράβο που αντιμετωπίζει σοβαρές δικαστικές περιπέτειες στην πατρίδα του, για υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού.

Ούτε αυτή κρίθηκε ως προτεραιότητα από την κ. Ιωαννίδου, αντίθετα όλα έχουν πάει στην άκρη, για να προχωρήσει το ανακριτικό κομμάτι για μία καταγγελία του Κούγια. Όπως είναι γνωστό, για κάθε καταγγελία που γίνεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, πρώτα έχουμε μια ανακριτική διαδικασία από το μονομελές Ανακριτικό της επιτροπής, στο οποίο διορίζεται κατά περίσταση και διαφορετικό μέλος της.

Σε αυτή την περίπτωση το ανακριτικό κομμάτι «τρέχει» ο δικαστικός Ανδρέας Αθανασίου, ο οποίος εκτός από την επαγγελματική του ιδιότητα, είναι γνωστός και για την προσωπική φιλική σχέση που έχει με συνάδελφο του, που είχε εμπλοκή με τα πειθαρχικά της ΕΠΟ. Ο οποίος παραιτήθηκε και στην συνέχεια ήρθε στο προσκήνιο λόγω της δικαστικής διαμάχης που άνοιξε με το SDNA. Την οποία κι έχασε φυσικά… Ο συγκεκριμένος είχε δεχθεί την έντονη δημοσιογραφική κριτική, για τις ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις του υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ είχε θέση στα πειθαρχικά του ποδοσφαίρου.

Σε κάθε περίπτωση, σε μια εποχή που είναι ανοιχτές πολύ σημαντικές εξελίξεις γύρω από την ΕΠΟ και υπάρχουν έντονες πολιτικές πιέσεις για να προχωρήσουν συγκεκριμένα μοντέλα διοίκησης, το γεγονός πως έχουν πάει στην άκρη σοβαρές υποθέσεις, για να έρθει στο προσκήνιο αυτή η οποία σχετίζεται με όσα συνεχώς προβάλλει ο Ολυμπιακός, δεν δημιουργεί και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μάλιστα, έρχεται σχεδόν… καπάκι, μετά από την εκδίκαση στην ίδια επιτροπή της υπόθεσης της «συμμορίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως είναι γνωστό παρά την εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού για υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρομήτου, αφού η ίδια χειρίστηκε το ανακριτικό μέρος της υπόθεσης, η πρόεδρος Γλυκερία – Λουίζα Ιωαννίδου και τα υπόλοιπα μέλη με δικαίωμα ψήφου, απάλλαξαν ομόφωνα μεταξύ άλλων και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss