ΕPPP: Η αγγλική «επανάσταση» στον χώρο των ακαδημιών | Sportdog Team

Η ανάπτυξη της «βιομηχανίας παραγωγής παικτών» έχει μπει σε πρώτο πλάνο στο αγγλικό ποδόσφαιρο και το μοντέλο «Elite Player Performance Plan (EPPP)» έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει τους πρώτους «καρπούς», αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο των ακαδημιών. Με τη βοήθεια του physio της Milwall, Αλέξανδρου Στεφανάκη, σας παρουσιάζουμε τον κόσμο των αγγλικών ακαδημιών.

Βλέποντας κανείς το ρόστερ της εθνικής Αγγλίας (συμπεριλαμβανομένων και των απουσιών) εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τo ταλέντο αφθονεί. Νέοι ποδοσφαιριστές, με φιλοδοξίες, με σπουδαία χαρακτηριστικά και με ταβάνι τον ουρανό, καθώς ήδη θεωρούνται «πρώτα βιολιά» στην ομάδα τους από τα πρώτα τους κιόλας χρόνια στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πρώτα οι Sterling, Rashford, Lingard, Alexnader-Arnold, έπειτα οι Sancho, Mount, Abraham, Bellingham, Rice, Mings, James και άλλοι τόσοι (πιστέψτε με είναι πολλοί) έχουν μπει «φουριόζοι» στα αγγλικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Μια φουρνιά Άγγλων ποδοσφαιριστών που πληρούν τις προδιαγραφές για να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο, κοστολογούνται πανάκριβα και δεν έχουν σχεδόν τίποτα να ζηλέψουν από τους μεγάλους (ηλικιακά) ποδοσφαιριστές που έρχονται ως μεταγραφές στο Νησί.

Κοινό τους χαρακτηριστικό; Είναι όλοι απόφοιτοι της ίδιας ακαδημίας! Μπορεί να «ξεπετάχτηκαν» από διαφορετικούς συλλόγους ο καθένας, όμως το σύστημα που διαμόρφωσε η Premier League για να ενισχύσει τον ντόπιο ποδοσφαιριστή, να τον εξελίξει και να τον φέρει στο προσκήνιο είναι ένα, ενιαίο και έχει όνομα: Elite Player Performance Plan (EPPP).

«Απόφοιτοι» του Elite Player Performance Plan

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss