Η πτήση που “έκοψε” τα πόδια της Τσαπεκοένσε! | Sportdog Team

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές αεροπορικές τραγωδίες, που εμπλέκουν αθλητικούς συλλόγους. Από την μεγάλη Τορίνο του 1949 και τα «Μωρά του Busby» το 1958, στην ισχυρή Alianza Lima του 1987 και την εθνική ομάδα της Ζάμπιας το 1993. Και αν ψάξουμε ακόμη περισσότερο βρίσκουμε ολοένα και περισσότερες τραγωδίες συλλόγων που χάθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Η πιο πρόσφατη όμως (και ελπίζουμε και η τελευταία) ήταν εκείνη που συγκίνησε τα πλήθη, ρίχνοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο στο απόλυτο πένθος.

Ταξιδεύουμε στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα και στο νότιο κομμάτι της Βραζιλίας. Μπορεί το μέγεθος της στον χάρτη να ξεγελάει, αλλά τα δημογραφικά και τα γεωγραφικά στατιστικά της χώρας την κατατάσσουν σε έκταση ίση με αυτήν της Πορτογαλίας και μάλιστα με πληθυσμό παρόμοιο με αυτόν του Λιβάνου. Κάπου δηλαδή στα επτά εκατομμύρια. Μέσα λοιπόν στην «Αγία Αικατερίνη» της Βραζιλίας, συναντάμε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της, το Τσαπεκό. Σπουδαίο βιομηχανικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο με έντονες ευρωπαϊκές επιρροές, μιας και οι κάτοικοι της έχουν καταβολές από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Πολωνία. Σε μια λατινοαμερικάνικη πόλη, η οποία μάλιστα επηρεάζεται από χώρες που έχουν στο… «DNA» τους το ποδόσφαιρο, ήταν αδύνατο φυσικά να έλειπε η ομάδα που θα ένωνε τις περίπου 200.000 ψυχές που κατοικούν εκεί.

Το ποδόσφαιρο στην περιοχή ποτέ δεν ήταν από τις κύριες προτεραιότητες του κοινού. Η κύρια ενασχόληση στον αγροτικό και τον αλιευτικό τομέα, αλλά και η έμφαση αργότερα στην βιομηχανική ανάπτυξη δεν άφηνε χώρο στους κατοίκους να «ερωτευτούν» με τον «βασιλιά των σπoρ». Μέχρι που το 1973, μετά από την συγχώνευση δυο ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής, «γεννήθηκε» η Chapecoense. Η αλλιώς για τους ντόπιους, «ο τυφώνας από την δύση». Η ομάδα σύντομα δικαιολόγησε το ψευδώνυμο της βάζοντας, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της, τέλος στο δίπολο Avai και Figueirense που κατακτούσαν τα πολιτειακά πρωταθλήματα. Ήταν μάλιστα η ίδια χρονιά που πανηγύριζε και την συμμετοχή στο γιγάντιο –τότε- Campeonato Brasileiro, που συμμετείχαν 74 ομάδες. Η επόμενη σεζόν δε, ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, τερματίζοντας… 93η (ναι καλά διαβάσατε) σε σύνολο ενενηντατεσσάρων ομάδων, με την ίδια απλά να αποσύρεται από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, μέχρι να επανέλθει δυναμικά.

​Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss