Θεσμοί: Καθυστερούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα για θέματα διαφθοράς

Στην προσοχή των θεσμών υπέπεσε η αδυναμία των ελληνικών Αρχών να αναθεωρήσουν εγκαίρως διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που τροποποιήσαν πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και οι οποίες έχουν επικριθεί από την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, την περίφημη GRECO, ως «προσκόμματα» στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, οι θεσμοί στην έβδομη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντοπίζουν καθυστερήσεις στην εναρμόνιση της Ελλάδος με τις συστάσεις που έχει διατυπώσει ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο η GRECO, για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

«Έχει συγκροτηθεί επιτροπή με σκοπό να επιφέρει ορισμένες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα λαμβάνουν υπόψη τις συστάσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, είναι πιθανό το αρχικό χρονοδιάγραμμα (Δεκέμβριος 2020) να επηρεαστεί από τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσής της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναμένεται ότι η επιτροπή θα παράγει κάποια αρχικά αποτελέσματα γύρω στον Ιούνιο του 2021», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss