«Κακώς άλλαξε προπονητή η ΑΕΚ – Στο γήπεδο είναι μαχητές, όχι… συνδικαλιστές οι παίκτες του Παναθηναϊκού»

Με πολύ… ΑΕΚ και Χιμένεθ ο Πρωινός Τύπος της Τρίτης (9/2). Ο Παναθηναϊκός που έβαλε στην «πρίζα» τους Δικεφάλους, το Κύπελλο που ταιριάζει στον Μπόλονι και το στοίχημα του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ – ΩΡΑ

Η τραγική ΑΕΚ του Δεκεμβρίου είχε ανάγκη για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, που είχε εκείνη τη στιγμή, με τρεις παίκτες κλάσης, έναν τερματοφύλακα, έναν σέντερ μπακ κι έναν δεξιό μπακ. Και τι έκανε; Αποδυναμώθηκε κι άλλο, χάνοντας και τον Λιβάγια! Έβγαλε από την «εξίσωση» τρεις παίκτες για τα άκρα της άμυνας, που πραγματικά δεν έδειχναν ότι έχουν κάτι να προσφέρουν, δηλαδή τον Ινσούα, τον Παουλίνιο και τον Βασιλαντωνόπουλο, αλλά η μοναδική κίνηση αντικατάστασης ήταν με ένα δεξί μπακ, που δεν είναι τελικά και τόσο… δεξί μπακ!

Την ίδια ώρα, όλες οι άλλες ομάδες και δεν αναφέρομαι στον ΟΣΦΠ που κάνει… πλακίτσα στο πρωτάθλημα, αλλά στον Άρη, στον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΟ, ενισχύθηκαν μεταγραφικά. Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ απέχει δύο βαθμούς από τον ΠΑΟ, δηλαδή δύο βαθμούς από το να μείνει εκτός Ευρώπης! Ο φίλαθλος κόσμο της δε, δεν θέλει να την βλέπει και είναι σε φάση που θέλει να φύγουν όλοι εκτός από τον Λιβάι Γκαρσία! Νομίζω λοιπόν ότι βρισκόμαστε πλέον σε ένα σταυροδρόμι, που δεν έχει και νόημα να σχολιάζουμε και πολλά πολλά επιμέρους ζητήματα. Που δεν τολμάμε καν, όπως ανέφερα και στον πρόλογο να εκστομίζουμε τη λέξη «κύπελλο» για να μην μας πάρουν με τις… ντομάτες!

LIVE SPORT

Ο Μπόλονι παρέλαβε «κάτι σαν ομάδα» και κατάφερε να την επαναφέρει σε τροχιά Ευρώπης. Αναμφισβήτητα τεράστιο επίτευγμα. Ακόμη κι αν ο Ρουμάνος είναι στριφνός, περίεργος και απότομος στη συμπεριφορά του προς τους παίκτες, τη δουλειά του την κάνει μια χαρά. Όπως και οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Εκεί δεν είναι συνδικαλιστές, αλλά μαχητές. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ… ελκυστικός στη συγκομιδή των βαθμών. Και αυτό μετράει πολύ για τον βασικό τους στόχο.

Μπορεί στο τέλος και οι δύο Δικέφαλοι να πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο δίχως πρόβλημα. Για την ώρα, όμως, ενώ απομένουν 15 παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν (δίχως να υπολλογίζεται το Κύπελλο), ο Παναθηναϊκός τους έβαλε για τα καλά στην πρίζα. Την ίδια ώρα που ο Άρης του Μάντζιου διαχειρίστηκε έξοχα τον κακό Ιανουάριο των τεσσάρων ηττών (Λαμία, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας) και είναι πια ξανά δεύτερος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Ο Άρης κέρδισε τόσο εύκολα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που είναι να απορείς πώς λίγες μέρες πριν είχε ηττηθεί από την Ένωση στο Κλ. Βικελίδης. Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ ήταν πιο ενδιαφέρουσες από τις λιγοστές επιθετικές ενέργειες των παικτών του.

Κρατάω τρία αποσπάσματα από αυτές. «Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να πληρώνει τόσο ακριβά τον λογαριασμό απ’αυτό το πρόγραμμα (σ.σ. εννοεί τα συνεχόμενα ματς). Δεν μπορούμε να παίξουμε με τους παίκτες που θέλουμε. Όσοι παίζουν είτε έρχονται από τραυματισμό, είτε δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν». «Στην άμυνα υπάρχουν παίκτες χωρίς εμπειρία, όμως στο μέλλον θα είναι σημαντικοί. Τώρα θα κάνουν λάθη». «Είναι έξυπνος ο κόσμος και γνωρίζει ότι δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός φέτος. Να τελειώσουμε τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν». 

Το πρώτο απόσπασμα δείχνει ότι η ΑΕΚ κακώς άλλαξε προπονητή. Το δεύτερο ότι το πρόβλημα της άμυνας, που την ταλαιπωρεί από το ξεκίνημα της σεζόν, λύνεται μόνο με μεταγραφές. Το τρίτο ότι ο Χιμένεθ φορτώνει τα λάθη στους Ίβιτς και Καρέρα. Ο Μανόλο κάνει ευθεία κριτική στη διοίκηση. Αν και αμφιβάλλω αν το έχει καταλάβει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Κανείς δεν πίστευε πριν από μερικές εβδομάδες ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα κινδύνευαν. Τώρα είναι πιο ορατό από ποτέ. Και διόλου απίθανο. Ο Άρης δείχνει πολύ δυνατός και κυρίως ότι αντέχει, παρότι είχε αρνητικά αποτελέσματα σε σημαντικά παιχνίδια πριν από λίγο καιρό. Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει με τίποτα και, όπως φάνηκε στο Περιστέρι θα είναι πιο ισχυρός  στη συνέχεια με τις καλές μεταγραφές που έκανε τον χειμώνα. Ο Αστέρας Τρίπολης πάει «τρένο» και πλησιάζει απειλητικά. Φαντάζει σε κανέναν απλό να νικήσουν, έτσι όπως είναι τώρα, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα;

Όπως δεν έχει σημασία η δεύτερη, η τρίτη ή η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, διότι όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο στο Κόνφερανς Λιγκ. Ενώ παίζει σημαντικό ρόλο το Κύπελλο, διότι η ομάδα που θα το κατακτήσει μπαίνει στη διοργάνωση. Αν το πάρει ο Ολυμπιακός, θα συμμετασχουν οι τρεις επόμενες από αυτόν στο πρωτάθλημα. Γι΄αυτό και έχουν σημασία οι κληρώσεις του Κυπέλλου, γι΄αυτό και έχει σημασία η συνέχεια του πρωταθλήματος και η διεκδίκηση των θέσεων από την δεύτερη έως την τέταρτη. Με τίποτα πλέον να μην «εξασφαλίζει» ότι ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα είναι αυτές οι ομάδες. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ – METROSPORT

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Άρης απέδειξε ότι στην τρέχουσα σεζόν είναι μετά τον Ολυμπιακό, η πιο αξιοπρόσεκτη, η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα.
Απέδειξε ότι διαθέτει ποιότητα, ότι έχει, πλέον, και εναλλακτικές λύσεις, ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να ενθουσιάσει  τον κόσμο με αυτό που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είδος εν ανεπαρκεία είναι το καλό ποδόσφαιρο στο φετινό πρωτάθλημα. Τα ψάχνεις με το κυάλι τα ματς της προκοπής, αυτά που μετά το τέλος τους μπορείς να πεις ότι «άξιζε τον κόπο αυτό που είδα».

Το κύπελλο, που αυτές τις δεκαετίες της ανομβρίας του έδωσε κάποιες ευκαιρίες, έστω κι αν δεν τις αξιοποίησε, είναι και αυτή την σεζόν η ευκαιρία του. Όμως η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και με τον κίνδυνο να απωλέσει για μία ακόμη σεζόν την ευκαιρία. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον φετινό Άρη. Αλλά κι η μεγαλύτερη πρόκληση.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ – SPORTIME

Εβδομάδα ντέρμπι είναι αυτή, αλλά σε πρώτη φάση ας τη χαρακτηρίσουμε εβδομάδα Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη διοργάνωση που είναι ο μεγάλος του στόχος για φέτος. Γι’ αυτό και εάν τίθεται θέμα για το πού πρέπει να πέσει το βάρος, η απάντηση είναι εύκολη. Δεν λέει κανείς να αφήσουν οι “πράσινοι” το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως. 

Απλώς συνολικά ως οργανισμός ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που βελτιώθηκε αισθητά επί Λάζλο Μπόλονι θα πρέπει να διεκδικήσει μέχρι τέλους το Κύπελλο. Να τα δώσει όλα σε αυτό τον θεσμό που μπορεί στο φινάλε να αποφέρει και ένα τρόπαιο, ένα τρόπαιο που τόσο λείπει τα τελευταία χρόνια στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τον τρόπο που παίζει ο Μπόλονι, τέτοια ματς του ταιριάζουν. Αρκεί να μη στραβώσουν πολύ. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Σοβαροί να είμαστε. Δεν γινόταν να βγάλουμε συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα του Σωκράτη απ’ τα είκοσι πέντε λεπτά της συμμετοχής του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Το θέμα είναι να τον δούμε στο πλευρό του Μπα. Αυτό θα είναι εκτός απροόπτου το δίδυμο των σέντερ μπακ στο πρώτο κρίσιμο ματς με την Αϊντχόφεν. Μέχρι τότε υπάρχει το αυριανό ματς Κυπέλλου με τον Άρη και το ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα παιχνίδια θα δούμε λογικά τον Σωκράτη να παίζει σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και δίπλα στον Μπα. Εκεί είναι που θα φανεί ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση του διεθνούς σέντερ μπακ. 

Ωστόσο οι δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ υπήρξαν ενδεικτικές της αντίληψής του. Ήρθε στον Ολυμπιακό όχι για να συμπληρώσει, αλλά για να πρωταγωνιστήσει. Το παιχνίδι με την ολλανδική ομάδα του δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Ένας παίκτης ζυμωμένος σε μεγάλα παιχνίδια, τέτοια ζητεί για να δείξει την αξία του και τη χρησιμότητά του. Ο Σωκράτης έχει τον χρόνο πια να βρει τον βηματισμό του και να αναλάβει τα ηνία της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού στο ματς με την Αϊντχόφεν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Να λοιπόν που έχουμε ξανά πρωτάθλημα. Μπορεί ο τίτλος του πρωταθλητή να έχει βρει κάτοχο (μόνο αν τα… παρατήσει θα το χάσει ο Ολυμπιακός), αλλά για τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη θα γίνει χαμός! Μία ματιά στην βαθμολογία της Σούπερλιγκας και καταλαβαίνει κανείς ότι η μάχη που θα γίνει θα είναι μεγάλη. Ο Άρης έχει 42 βαθμούς και φοβερή ψυχολογία. Οι δύο «Δικέφαλοι», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, από 40, αλλά και οι δύο βρίσκονται στα χειρότερά τους. Ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι είναι στους 38 και ο Αστέρας Τρίπολης στους 36 βαθμούς. Ο δεύτερος απέχει από τον έκτο έξι βαθμούς κι έχουμε μπροστά μας 15 αγώνες, μαζί με τα πλέι-οφ.

Οι βαθμολογικές διαφορές που τις χωρίζουν είναι πολύ μικρές και τα πάντα θα κριθούν στα πλέι-οφ. Έστω κι αν ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας βρίσκονται σε κάπως μειονεκτική θέση και λόγω προγράμματος και λόγω βαθμολογίας. Ειδικά ο Παναθηναϊκός είχε μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία και πριν από λίγο καιρό, αλλά με την Μπόλονι στον πάγκο έδειξε ότι έχει βρει τα πατήματά του και πως θα είναι σκληρό καρύδι για όλους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπο.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss