Μερικές προτάσεις μας για ένα γιορταστικό γεύμα

Δοκιμάστε μερικές από τις καλύτερές μας συνταγές για το γιορτινό σας τραπέζι

Ναι μπορεί οι μέρες να είναι δύσκολες, τα περιοριστικά μέτρα να μας έχουν περιορίσει σε στενό οικογενειακό κύκλο αλλά σε κάθε περίπτωση ένα γιορταστικό γεύμα είναι γιορταστικό! Και ειδικά αυτή τη χρονιά που όλοι θέλουμε να ξορκίσουμε.

Για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε στο φαγητό μπορείτε να διαβάσετε εδώ Κινήσεις ματ (για σωστή διατροφή) στο γιορτινό τραπέζι. 

Από εκεί και πέρα εμείς θα σας προτείνουμε το καλύτερο δυνατό για το τραπέζι σας.

Σαλάτα

Ναι υπάρχει στο τραπέζι και όχι δεν είναι το διακοσμητικό του τραπεζιού. Είναι για να την καταναλώσετε και να σας βοηθήσει στον έλεγχο της ποσότητας του φαγητού.
Τρείς δυνατές προτάσεις μας που θα ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση

Ψητά ντοματίνια με κρουτόν ή μια σαλάτα πράσινη με γαρίδες αβοκάντο και πορτοκάλι ή μια σαλάτα με μανιτάρια και μανούρι. Δύσκολα να μείνει κάποιος δυσαρεστημένος.

Σούπα

Σας είπαμε. Μιλάμε με γιορτινό τραπέζι! όλοι όσοι έχετε παρακολουθήσει επίσημο γεύμα σε τηλεοπτική σειρά, αποκλείεται να μην έχετε δει ότι όλα μα όλα ξεκινάνε με σούπα. Και εδώ πάλι τρείς πολύ καλές επιλογές για όλα τα γούστα.

Μπορείτε να έχετε καροτόσουπα με κουρκουμά και ginger ή κολοκυθόσουπα  ή και την απλούστερη χορτόσουπα. Φυσικά πάντα η σούπα ή οι παραπάνω σαλάτες μπορούν να αποτελέσουν και το ελαφρύ σας γεύμα.

Πρώτο πιάτο – ορεκτικό

(νοιώθω έτοιμος για το master chef) Προχωράμε στο πρώτο πιάτο. Εδώ μπορείτε να βαθμολογήσετε με 10 (ζώ στο ρυθμό του επερχόμενου Master chef). Λαχανικά οι πρωταγωνιστές αλλά ΤΙ λαχανικά και ΤΙ πρωταγωνιστές παρακαλώ.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα σουφλέ με σπανάκι και cottage ή μια τάρτα με πράσο και κατσικίσιο τυρί ή ακόμα και μπρόκολο ογκρατέν

(Πείτε μου δεν αξίζουμε το δεκάρι;)

Κύριο πιάτο

Για κύριο πιάτο αναμφισβήτητα βάζουμε υποψηφιότητα για τον ΤΙΤΛΟ. Τι πάει να πει ποιο τίτλο;

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε γαλοπούλα ή χοιρινό μπούτι με μέλι μουστάρδα, πορτοκάλι και πατάτες ή για τους μερακλήδες κατσικάκι αυγολέμονο με σταμναγκάθι και κουμαρίτες

Και επειδή μερικοί μπορεί να έχετε ένα προβληματισμό πως να το διαχειριστείτε όλο αυτό να και ένα ωραίο άρθρο για μελέτη (ελπίζω όχι χωνεύοντας ΟΛΑ τα παραπάνω).

Στο δικό μας χέρι είναι

Καλές γιορτές και καλή χρονιά!!

(Φωτογραφία από vivienviv0 από το Pixabay)

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss