Νέο τοπίο για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώνεται από το 2021

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί προβλέπει το νομοσχέδιο-«σκούπα» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το οποίο παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα η διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών εργαζομένων σε φορείς εκτός δημόσιων υπηρεσιών θα μειωθούν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες ως εξής:

Κατά 1,85 ποσοστιαίες μονάδες από τα ασφάλιστρα υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίζεται κατά 1,49 για τον εργοδότη και κατά 0,36 για τον εργαζόμενο. Το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας θα διαμορφωθεί σε 2,4% και θα κατανεμηθεί κατά 1,2% στον εργοδότη και 1,2% στον εργαζόμενο.Κατά 0,30 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών, η οποία θα μειωθεί κατά 0,12 από την εισφορά που καταβάλλουν οι εργοδότες υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) και κατά 0,18 υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΕΛΠΕΚΕ).

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss