Ο Γιάννης εξηγεί στο SDNA την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα των Μπακς

Έπειτα από πέντε διαδοχικές ήττες οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, φτάνοντας σε δεύτερη διαδοχική νίκη, απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς. Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο έκαναν αλλαγές, τις οποίες εξήγησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, απαντώντας στο SDNA…

Οι πέντε διαδοχικές ήττες των προηγούμενων ημερών αποτελούν παρελθόν. Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν να διαχειριστούν κάτι πρωτοφανές, για τα δικά τους δεδομένα τα τελευταία χρόνια, καθώς είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση με τις διαδοχικές ήττες των τελευταίων ημερών.

Παρ’ όλα αυτά, βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν. Πώς; Μένοντας πιστοί στις αρχές τους, αγωνιστικά, κάτι που τους βοήθησε ώστε να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς πάτησαν το γκάζι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε για ακόμα ένα παιχνίδι τον ρυθμό (38π, 18ρ) και τα υπόλοιπα ήταν εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο τα «ελάφια» όμως χρειάστηκε να κάνουν κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι τους. Αλλαγές που αποδείχθηκαν κομβικές, ώστε η εικόνα τους να βελτιωθεί και να επιστρέψουν σε τροχιά νικών. Αυτές φρόντισε να τις επισημάνει ο ηγέτης της ομάδας του Ουισκόνσιν, Γιάννης Αντετοκούνμπο, που στάθηκε σε έναν παράγοντα, την σκληράδα στην άμυνα.

«Παίζουμε πιο σκληρά και παίζουμε ομαδικά. Αμυντικά βοηθάμε ο ένας τον άλλο, επιθετικά γυρίζουμε τη μπάλα, βρίσουμε τις θέσεις μας. Εγώ και ο Κρις (Μίντλετον) είμαστε πιο επιθετικοί, γιατί πρέπει να είμαστε επιθετικοί και οι συμπαίκτες μας παίζουν μαζί μας», εξήγησε στην απάντησή του στο SDNA με το πέρας του αγώνα στο Fiserv Forum.

Την ίδια στιγμή δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του Ντι Τζέι Όγκουστιν στην αρχική πεντάδα, η οποία λειτούργησε καταλυτικά. «Έχουμε κάνει αλλαγή στην αρχική πεντάδα μας, ο Ντι Τζέι (Όγκουστιν) έχει βοηθήσει πολύ στη θέση του πλέι μέικερ, φτιάχνει φάσεις και βρίσκει εμένα και τον Κρις πάνω στο παρκέ πολύ καλά», ανέφερε και απένειμε τα εύσημα στον έμπειρο γκαρντ, που είχε μόλις 4 πόντους μεν (με 2/10 σουτ), αλλά οι 5 ασίστ και τα 2 κλεψίματα που μέτρησε ήταν σημαντικά σε άμυνα και επίθεση.

Συνοψίζοντας την μεγάλη αλλαγή των τελευταίων δύο αγώνων των Μπακς ο «Greek Freak» ήταν ξεκάθαρος. «Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως είναι πως παίζουμε πιο σκληρά στην άμυνα. Παίρνουμε τα ριμπάουντ, δείχνουμε την απαραίτητη ένταση. Ο Θανάσης έρχεται από τον πάγκο και δίνει πολλή ενέργεια, όπως και ο Μπόμπι (Πόρτις). Αυτά έχουν αλλάξει την εικόνα μας», είπε.

Και με αυτή ως οδηγό οι Μπακς θέλουν να πορευτούν στη συνέχεια της σεζόν, παίρνοντας ακόμα περισσότερες νίκες, που θα τους διατηρήσουν στις πρώτες θέσεις της Ανατολής. Στην επίθεση άλλωστε η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι η εγγύηση για γρήγορο τέμπο και σκορ με πολλούς τρόπους.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss