Ο Ιβάν εισηγήθηκε το αυτονόητο για τον Μακέντα

Θα ήταν αντιποδοσφαιρικό να βγει στο… σφυρί ένας επιθετικός που σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων κάθε σεζόν. Γράφει ο Κώστας Μανωλιουδάκης.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε «φρένο» στις πληροφορίες που ήθελαν τον Φεντερίκο Μακέντα να συγκαταλέγεται μεταξύ των «κομμένων» ποδοσφαιριστών της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και να βγαίνει ουσιαστικά στο «σφυρί».

Ο Ιταλός στράικερ δεν είναι για τον συρφετό και δεν μας συστήθηκε φέτος για πρώτη φορά για να υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το ποιοτικό του εύρος και τις δυνατότητές του. 

Απαντες είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι -ειδικότερα όταν υπάρχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και σαφείς ρόλοι στην ομάδα- μπορεί να προσφέρει πολλά.

Το καταδεικνύει το γεγονός ότι έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων και στις τρεις σεζόν του με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι.

Πέτυχε 11 γκολ την πρώτη σεζόν σε 28 ματς, 15 γκολ τη δεύτερη σε 37 ματς και 10 γκολ την τρίτη σε 33 ματς. Ακόμη και όταν ο Παναθηναϊκός, την περασμένη αγωνιστική περίοδο δηλαδή, έμοιαζε με συνονθύλευμα που ο κάθε παίκτες έπαιζε μόνος του και όχι με κανονική ομάδα. 

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περίοδο, λίγο μετά την απόφαση επέκτασης συμβολαίου του Ιταλού επιθετικού με το τριφύλλι από τον Αλαφούζο, υπήρξαν αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές ενδείξεις για το μέλλον του στο σύλλογο. 

Η προβληματική συνύπαρξή του με τον Καρλίτος επί των ημερών του Πογιάτος, προκάλεσε αρχικά «σύννεφα» και έδωσε τροφή σε παντός είδους προβληματισμούς.

Ακολούθησε η τραγική του σχέση με τον Λάζλο Μπόλονι που έφεραν κρούσματα απειθαρχίας ενός των πράσινων αποδυτηρίων, τα οποία τον έθεσαν στη «βιτρίνα» των πωλήσεων. 

Τη συγκεκριμένη περίοδο, άλλωστε, μπορεί ο «ανταγωνισμός» του με τον Καρλίτος να είχε τεθεί σε δεύτερη μοίρα και ο Ισπανός να είχε χάσει έδαφος στην ιεράρχιση των στράικερ της ομάδας, είχε όμως βγει με… φόρα στο προσκήνιο από τον Μπόλονι ο ταλαντούχος Ιωαννίδης. 

Εκείνη την περίοδο ο Μακέντα αποφάσισε να κλείσει τα αυτιά του και να περιμένει την ευκαιρία του και τις εξελίξεις.

Αρνήθηκε να αποδεχθεί τις προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την πώλησή του τον περασμένο χειμώνα παρότι ήταν ξεκάθαρη η διοικητική δυσφορία προς το πρόσωπό του, ξανακέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα πετυχαίνοντας προσωπικά γκολ και πλέον φιλοδοξεί να… κερδίσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.   

Ο έμπειρος Σέρβος προπονητής, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, υπολογίζει τον Μακέντα στα πλάνα του. 
Προφανώς ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι εάν προκύψει συμφέρουσα πρόταση στα γραφεία του Παναθηναϊκού για τον Μακέντα, αυτός δεν θα παραχωρηθεί.

Είναι προφανές, άλλωστε, ότι όλοι οι παίκτες έχουν την τιμή τους και ο Ιταλός επιθετικός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Κατέστη ωστόσο σαφές από τους πράσινους ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των παικτών που δεν υπολογίζονται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη νέα σεζόν κι αυτό είναι το μείζον και το ορθολογικό ποδοσφαιρικά. 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss