Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας − Γιατί υπάρχει και τί σημαίνει ειδικά για το 2022;

 γράφει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος
Σαν σήμερα το 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε με μια ιστορική του πράξη να αφαιρέσει την ομοφυλοφιλία από τις ψυχικές διαταραχές. Αυτό σημαίνει ότι πριν 32 χρόνια, ο ομόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός θεωρείτο από την διεθνή κοινότητα μορφή νοσήματος, δηλαδή μία αρρώστια!
Φυσικά είχαν γίνει πολλά βήματα από τις προηγούμενες δεκαετίες, όπως στα 1970’s που η Αμερικάνικη Ψυχιατρική Εταιρία είχε προβεί στην σχετική διαγραφή, αλλά να που ο Π.Ο.Υ. χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τα ’90s για να το αποφασίσει.
Αυτή η ημερομηνία – ορόσημο, λοιπόν, αρχικά κηρύχθηκε ως παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας. Πριν μερικά χρόνια, για λόγους συμπερίληψης, μαζί με την ομοφοβία προστέθηκαν και οι άλλες φοβίες που αφορούν τις λεσβίες, τα αμφιφυλόφιλα, τα τρανς, τα κουίρ και τα ίντερσεξ άτομα. Δηλαδή όλες οι φοβίες που απειλούν αυτή την μεγάλη και πολύχρωμη κοινότητα στον πλανήτη.
Έχουμε τελειώσει άραγε με αυτο;
Η ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής» την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε τη συζήτηση στην Ελλάδα για το αν είναι «διαταραχή»; Όχι, βέβαια!
Η «διαταραχή ταυτότητας φύλου» ακόμη και σήμερα περιλαμβάνεται στην ελληνική νομοθεσία ως λόγος αποκλεισμού των πολιτών που επιθυμούν να εισέλθουν στα σώματα ασφαλείας, στον στρατό ως επαγγελματίες, στο λιμενικό, στην πυροσβεστική!
Το περίφημο προεδρικό διάταγμα 11/2004 με το οποίο ορίζονται οι «ικανότητες» αναφέρει στο κεφάλαιο Ι5 τον όρο «ψυχοσεξουαλικές διαταραχές, όπως παραφιλίες και διαταραχή ταυτότητας φύλου».
Όλες οι προκηρύξεις για προσλήψεις σε α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss