Πολωνία: Γερό αουτσάιντερ ο Λεβαντόφσκι και η… παρέα του (pics + vids)

Το SDNA βάζει στο…μικροσκόπιο την ομάδα του «δικού» μας Κάρολ Σφιντέρσκι, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται κόουτς με «άρωμα» Ελλάδας.

Νon stop τα τελευταία χρόνια οι παρουσίες της Πολωνίας σε Euro. Τέταρτο σερί check in σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι αυτή τη φορά σε έναν όμιλο όπου ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η παρέα του θα βρουν απέναντί τους Ισπανία, Σουηδία και Σλοβακία.

Με τον άλλοτε…δικό μας και πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Πάουλο Σόουζα στον πάγκο, τον Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ στη…φαρέτρα, καθώς και με ένα πλούσιο ρόστερ ποιοτικών παικτών, οι Πολωνοί μπορούν να εξελιχθούν σε ένα από τα δυνατά αουτσάιντερ και να προχωρήσουν μακριά στη διοργάνωση.  

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ), Σέζνι (Γιουβέντους), Σκορούπσκι (Μπολόνια).

Αμυντικοί: Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Μπερεζίνσκι (Σαμπντόρια), Νταβίντοβιτς (Βερόνα), Γκλικ (Μπενεβέντο), Χέλικ (Μπάρνσλεϊ), Κεντζιόρα (Ντιναμό Κιέβου), Πιατκόφσκι (Ράκοβ Τσεχοστόβα), Πούτσαζ (Λεχ Πόζναν), Ρίμπους (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Μέσοι: Φρανκόφσκι (Σικάγο Φάιερ), Γιότζβιακ (Ντέρμπι), Κλιχ (Λιντς), Κοζλόφσκι (Πογκόν Στσέτσιν), Κριχόβιακ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Λινέτι (Τορίνο), Μόντερ (Μπράιτον), Πλαχέτα (Νόριτς), Ζιελίνσκι (Νάπολι).

Επιθετικοί: Κοβνάσκι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου), Μίλικ (Μαρσέιγ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Σβιέρτζοκ (Πιαστ Γκλίβιτσε) 

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΟ EURO: Μετράει 4 συμμετοχές και η κορυφαία επίδοση ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά και η 5η θέση που (βάσει τελικής κατάταξης) κατέκτησε στο Euro 2016 στη Γαλλία.  

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

 

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ

Ο αρχηγός και ηγέτης!

Η Πολωνία έχει την τύχη να διαθέτει στη φαρέτρα της έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Ο 32χρονος «μπόμπερ» προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν (48 γκολ σε 40 παιχνίδια) με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ με το εθνόσημο στο στήθος μετράει συνολικά 66 γκολ σε 118 ματς.

 

ΠΙΟΤΡ ΖΙΕΛΙΝΣΚΙ

Ο «πλέι μέικερ»

Κομβικός παίκτης ο 27χρονος μεσοεπιθετικός της Νάπολι. Από τα δικά του πόδια «φιλτράρεται» κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η επιθετική ανάπτυξη των Πολωνών.

Διαθέτει το ταλέντο και την οξυδέρκεια να αλλάξει τις ισορρροπίες και να κάνει τη διαφορά.

 

ΚΑΡΟΛ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ

Ο rookie που έρχεται με…φόρα

Μπορεί ο Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ να μην διαθέτει προϋπηρεσία σε Euro ωστόσο ο Πάουλο Σόουζα κάτι…παραπάνω διέκρινε και τον πήρε μαζί του.

O 24xronos στράικερ έκανε ντεμπούτο με γκολ κόντρα στην Ανδόρα τον περασμένο Μάρτιο και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν «άσο» στο μανίκι του Σόουζα.

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΓΚΟΛ ΣΕ EURO

Χωρίς να είναι καλύτερη, η Πολωνία νίκησε 1-0 την Ουκρανία και προκρίθηκε στους «16» ως δεύτερη από το τρίτο γκρουπ του Euro 2016.

«Xρυσός» σκόρερ ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι. Μπήκε στο ματς στο 46′ και στο 54′ άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς με εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και αριστερό σουτ.

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ EURO  

Η Πολωνία κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι την Ελβετία με 5-4 στο Euro 2016 της Γαλλίας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» της διοργάνωσης .

 Η κανονική διάρκεια και η παράταση τελείωσαν ισόπαλες 1-1 το οποίο διαμορφώθηκε από το τέρμα του Μπλαστσικόφσκι στο 39’ και το καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Σακίρι στο 82’.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Γκράνιτ Τσάκα αστόχησε, οι Πολωνοί είχαν “5 στα 5” και πανηγύρισαν την πρόκριση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η πρώτη εμφάνιση της σε Euro καταγράφηκε το 2008, ενώ έχει 4 εμφανίσεις σε φάσεις ομίλων. Κατέχει την 14η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη με 1.549,87 βαθμούς.

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ στην φάση των προκριματικών και με 25 βαθμούς σε 10 αγώνες, άφησε πίσω της την Αυστρία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σλοβενία το Ισραήλ και τη Λετονία.  

Πρώτος σκόρερ (ποιος άλλος;) ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 6 γκολ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss