Πώς βλέπει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα την ατάκα Καπουτζίδη: «Eίμαι αδερφή, αλλά καλή

 Και ξαφνικά την ώρα που κυλούσε ανέφελα ο διαγωνισμός της φετινής Eurovision ο παρουσιαστής της –μαζί με την Μαρία Κοζάκου- Γιώργος Καπουτζίδης, σε ύφος ψύχραιμο, ακομπλεξάριστο και χαλαρό ακούστηκε να λέει τα εξής: «Κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη και έξυπνη και επιτυχημένη. Και μη σοκάρεστε, αυτά πρέπει να τα συζητάμε και να τα συζητάμε ανοιχτά». Στο τέλος της διοργάνωσης πρόσθεσε και το εξής: «Γενικά έχει λυθεί η γλώσσα μου τα τελευταία χρόνια».
Φυσικά, όλοι κατάλαβαν αμέσως, ότι ο γνωστός παρουσιαστής, αναφερόταν σε κάποιο σχόλιο που είχε δεχτεί στο διαδίκτυο. Έκτοτε, η σκόνη που σηκώθηκε για αυτή την ατάκα δεν λέει να «καθίσει» με απόψεις που υπερασπίζονται τη στάση του παρουσιαστή-καλλιτέχνη, όπως αυτή της Ναταλίας Γερμανού και άλλους που την κατακρίνουν. Οι τελευταίοι, ανάμεσα στα άλλα σημειώνουν πως ο παρουσιαστής δεν έχει το δικαίωμα την ώρα που τρέχει ένας πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός, να μεταφέρει εκεί τη συζήτηση ενός κοινωνικού θέματος άσχετου με τον διαγωνισμό ή να απαντά σε προσωπικές επιθέσεις.
Στην πραγματικότητα βέβαια, οι ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του παρουσιαστή της Eurovision έρχονται από το μακρινό 2006 –τότε που ο Καπουτζίδης ήταν και πάλι παρουσιαστής της Eurovision. Τότε, πασίγνωστος αθλητικογράφος σχολιάζοντας τη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς είχε πει: «Αμ ο άλλος που έκανε την παρουσίαση; Τι αδερφάρα είναι αυτή ρε; Και να λέει από το μικρόφωνο: “Αχου μωρέ, η Αννούλα, βλέπουμε την Αννούλα”… Όξω πούστη κι άσχημε». Μερικά σχόλια κάτω από το απόσπασμα στο youtube ζητούσαν ακόμα και το δημόσιο κρέμασμα του Καπουτζίδη στο Σύνταγμα.
Κάπως έτσι αναρωτηθήκαμε: δεκαέξι χρόνια μετά από το παραπάνω γεγονός τι έχει αλλάξει; Έκανε καλά ο Καπουτζίδης που χρησιμοποίησε και ο ίδιος για τον εαυτό του τον όρο «αδερφή»; Τι σκέφτονται οι εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για αυτή την αντίδραση του;
«Κακιά αδερφή θα σε πει μόνο μια καλή αδερφή»

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ο πολύ γνωστός ακτιβιστής και δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος έκανε άμεσα, με το γνωστό καυστικό και αιχμηρό ύφος που τον χαρακτηρίζει, ένα σχόλιο στην αντίδραση Καπουτζίδη γράφοντας στα social media του: «Κακιά αδερφή θα σε πει μόνο μια καλή αδερφή». Του ζητήσαμε μια πιο αναλυτική τοποθέτηση πάνω στο θέμα και ο ίδιος μας είπε τα εξής:
«Χαίρομαι πολύ για το σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη. Νομίζω ότι η μεγάλη/ Gay/Drug/ Queer παράδοση είναι μια παράδοση πηγαίου χιούμορ και χαράς, χαράς της ζωής. Είναι η χαρά της ζωής που επιτρέπει σε εμάς να χαιρόμαστε την ομοφυλοφιλία μας και όλες τις άλλες παραλλαγές. Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές. Υπάρχει η οργή και η απόγνωση για το αύριο, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που ζούμε και υπάρχουν προτεραιότητες. Όμως …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss