Σαν Σήμερα: Ο τελευταίος αγώνας στην καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν (vid & pics)

Ήταν 16 Απριλίου 2003, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν, κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στο αγαπημένο μας άθλημα, έδινε την τελευταία του παράσταση!

Με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, στα 40 του χρόνια, με έξι δαχτυλίδια πρωταθλητή, πέντε MVP κανονικής περιόδου, έξι MVP τελικών, 14 φορές All-Star, δέκα φορές στην All NBA Team, ο Τζόρνταν πάτησε στο παρκέ του -τότε- First Union Center της Φιλαδέλφια για τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου με τους Σίξερς.

Πλην του Άλεν Άιβερσον, στην απέναντι πλευρά βρισκόταν κι ένας Έλληνας, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο οποίος αγωνίστηκε 4 λεπτά στον αγώνα.

Ο Τζόρνταν έπαιξε 28 λεπτά και πέτυχε 15 πόντους με 6/15 σουτ και 3/4 βολές, ενώ έδωσε 4 ασίστ και πήρε άλλα τόσα ριμπάουντ.

Με λίγα λεπτά για τη λήξη του αγώνα, οι 21.257 τυχεροί που βρήκαν εισιτήριο για τον αγώνα φώναζαν “We want Mike”! 

allstarbasket.gr

Ο Τζόρνταν είχε καθίσει στον πάγκο, δεν ήθελε να μπει στο τέλος, αλλά ο τότε προπονητής του, Νταγκ Κόλινς τον έπεισε, για το τελευταίο χειροκρότημα.

Αυτό έμελλε να έρθει μετά το ζευγάρι βολών που ευτόχησε για τους δύο τελευταίους από τους 32.292 πόντους καριέρας στο ΝΒΑ που συνιστούν τον κορυφαίο μέσο όρο όλων των εποχών με 30,12 ανά αγώνα, μπροστά από το 30,07 του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν!

Κι ενώ επέστρεφε στον πάγκο, άρχισε ένα standing ovation που έμελλε να κρατήσει τρία λεπτά!

Οι Σίξερς νίκησαν 107-87 με 35 πόντους του Άιβερσον, αλλά το τελικό σκορ ήταν και το τελευταίο που ενδιέφερε εκείνη την ημέρα τον πλανήτη μπάσκετ! 

Δείτε στιγμές από τον τελευταίο αγώνα του Μάικλ Τζόρνταν, το standing ovation, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε έπειτα από τον αγώνα, στο παρακάτω video:

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss