Σαρηγιάννης: «Οι μεταλλάξεις αλλάζουν τον χάρτη – Μετά τα καταστήματα ”κοκκινίζει” η Αττική»

Για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και στο πόσο επηρεάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Περιβαλλονικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Στο OPEN TV μίλησε το πρωί της Τετάρτης (27/1) ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας, αλλά και στο πως επηρεάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος στην συνέχεια των λεγομένων του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως η Αττική «κοκκινίζει». Παράλληα υποστήριξε ότι για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο.

Στην συνέχεια των όσων είπε ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι βάσει των προγνωστικών μοντέλων, στα τέλη Φεβρουαρίου βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα στα Μέσα Μαρτίου, να χρειαστούν «σκληρά μέτρα». «Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου» ανέφερε αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, τονίζοντας ότι «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%». Παράλληλα δήλωσε ότι η αύξηση της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα»,ενώ επανέλαβε πως θα πρέπει να μπει σύστημα καθαρισμού στα Μέσα Μεταφοράς. 
 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss