Συναγερμός διασποράς… ομοφοβίας από την ευλογιά των πιθήκων

 

Πρόσχημα να βγουν στην επιφάνεια διάφορα ομοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα φαίνεται να είναι η ευλογιά των πιθήκων, κρούσματα της οποίας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε χώρες της Ευρώπης.
Δεν είναι λίγες οι ειδήσεις από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που επιχειρούν να συνδέσουν τη μετάδοση της λοίμωξης με την ομοφυλοφιλία.
Οι υγειονομικές αρχές στην Ισπανία απέδωσαν την πλειονότητα των μολύνσεων από ευλογιά των πιθήκων στη χώρα σε μια μόνο έξαρση σε μια κλειστή πλέον γκέι σάουνα στην περιοχή της Μαδρίτης.
Τουλάχιστον 30 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής σε ολόκληρη την Ισπανία – με τη Βρετανία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ να αναφέρουν επίσης αύξηση των κρουσμάτων της σπάνιας ιογενούς λοίμωξης.
Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε ότι τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, αλλά ήταν σαφές ότι η ευλογιά των πιθήκων συνήθως ενέχει μικρό κίνδυνο καθώς η πλειοψηφία των ασθενών αναρρώνει πλήρως.

Είκοσι τρία νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Ισπανία την Παρασκευή (20 Μαΐου), με τον περιφερειακό επικεφαλής υγείας Enrique Ruiz Escudero να λέει στους δημοσιογράφους ότι τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν από μια σάουνα ενηλίκων, που χρησιμοποιούνταν από queer άνδρες για σεξ, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Escudero επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ισπανίας θα πραγματοποιήσει περαιτέρω αναλύσεις για να «ελέγχει τη μετάδοση, να κόψει τις αλυσίδες μετάδοσης και να προσπαθήσει να μετριάσει τη μετάδοση αυτού του ιού όσο το δυνατόν περισσότερο».
Δεκαπέντε από τις περιπτώσεις στην Ισπανία βρίσκονται στην περιοχή της Μαδρίτης, ενώ άλλες 18 ύποπτες υποθέσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση σε ολόκληρη τη χώρα. Η περιοχή της Εξτρεμαδούρα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και 23 κρούσματα έχουν σημειωθεί στη γειτονική Πορτογαλία.
Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης τα πρώτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Βέλγιο, τα οποία έχουν συνδεθεί με επισκέπτες του φεστιβάλ φετιχισμού Darklands που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 9 Μαΐου.

«Το τμήμα υγείας της βελγικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε τρία κρούσματα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων που συνδέονται με επισκέπτες στο Darklands», αναφέρεται σε δήλωση στον ιστότοπο του φεστιβάλ.
«Υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι ο ιός έχει εισαχθεί από επισκέπτες από το εξωτερικό στο φεστιβάλ μετά από πρόσφατα κρούσματα σε άλλες χώρες.
«Μετάδοση από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα»
Περίπου 100 περιπτώσεις ευλογιάς των …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss