Τα χτενίσματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σας | Vita.gr

Πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι πράγματα όπως το διαρκές βάψιμο των μαλλιών σας, το υπερβολικό βούρτσισμα και η επαναλαμβανόμενη χρήση ζεστών εργαλείων μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τα μαλλιά σας. Αλλά υπάρχουν κάποιοι άλλοι, ελαφρώς πιο ύπουλοι, ένοχοι που ευθύνονται για την καταστροφή των μαλλιών σας. Ο λόγος για πέντε στυλ χτενισμάτων, από αυτά που κάνετε καθημερινά.
Δείτε ποια είναι και γιατί μπορούν δυνητικά να βλάψουν την υγεία των μαλλιών σας:
Δείτε επίσης: Μακαρόν με γεύση καρύδας
Η αλογοουρά
Η αλογοουρά είναι το χειρότερο χτένισμα για τα μαλλιά σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τοποθετείτε συνεχώς την αλογοουρά σας στο ίδιο σημείο, κάτι που προκαλεί διαρκές τράβηγμα στις ίδιες ρίζες. Τα λαστιχάκια που χρησιμοποιούν οι περισσότερες γυναίκες προκαλούν μπορεί να οδηγήσουν σε φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας. Ειδικά αν έχετε υπερβολικά ανοιχτά μαλλιά (τα οποία είναι πιο εύθραυστα και ευαίσθητα στην αρχή), σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάζετε από καιρό σε καιρό το ύψος της αλογοουράς σας και να μεταβείτε σε βελούδινα πιαστράκια μαλλιών.
                     
Ένας ψηλός κότσος
Όπως και με την ψηλή αλογοουρά, τα μαλλιά τραβιούνται εξαιρετικά σφιχτά στο ίδιο τμήμα συνεχώς, οδηγώντας σε φριζάρισμα και σπάσιμο (αυτό είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ζήτημα για τις γυναίκες με πιο λεπτά μαλλιά). Η λύση; Ιδανικά, χαμηλώστε το ύψος του κότσου ώστε να μην είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι. Επίσης, φτιάξτε εξαρχής τον κότσο χαλαρό, στερεώνοντάς τον με ένα απαλό scrunchie ή μερικές φουρκέτες αντί για ένα υπερβολικά τεντωμένο δέσιμο στα μαλλιά.
Πολύ σφιχτές πλεξούδες
Οι πλεξούδ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss