Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Δένδια – Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας μετά την απόφαση της Άγκυρας να βγάλει στα ανοιχτά ξανά το Oruc Reis προκειμένου να διεξάγει έρευνες σε περιοχή νοτίως του Καστελορίζου την οποία και δέσμευσε με NAVTEX – Άμεση η απάντηση από την Αθήνα – Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας

Μία εμπρηστική ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα της Δευτέρας (12/10), στρέφοντας τα βέλη του προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ, κ. Νίκο Δένδια, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του απαράδεκτες. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της.

«Το τουρκικό ερευνητικό Oruç Reis ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνές του από το σημείο, όπου είχε σταματήσει ένα μήνα πριν, εξαιτίας των εργασιών συντήρησης. Οι έρευνές του θα συνεχιστούν έως τις 22 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθούν εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, 15χλ μακριά από τα τουρκικά παράλια και 425 χλμ μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss