ΤΟ ΘΕΜΑ -Αυτή είναι η σωστή ορολογία για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

 

Κάθε χρόνο, στις 17 Μαΐου τιμάται η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε με σκοπό να υπενθυμίζει τη σημασία της ισότητας, της ελευθερίας και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Και μπορεί να έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προόδου σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, ακόμα και σήμερα όμως πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν χρησιμοποιεί, ούτε γνωρίζει, τη σωστή ορολογία για να αναφερθεί σε ένα άτομο το οποίο ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. (Σημειώνεται ότι τα αρχικά ΛΟΑΤΚΙ σημαίνουν: Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος , Τρανς , Queer και Ίντερσεξ άτομα).

Η βασική ΛΟΑΤΚΙ ορολογία που υπάρχει είναι η ακόλουθη:
Έκφραση φύλου: Αφορά στις εξωτερικές εκδηλώσεις του φύλου, όπως το όνομα, τις αντωνυμίες, τα ρούχα, το κούρεμα, τη συμπεριφορά, τη φωνή ή τα χαρακτηριστικά του σώματος.
Cisgender: Είναι ο όρος που χαρακτηρίζει τα άτομα τα οποία δεν είναι τράνς.
Trans: Είναι ένας όρος ομπρέλα, που αναφέρεται σε άτομα με μια ταυτότητα φύλου η οποία διαφέρει από αυτή που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση. Περιλαμβάνει άτομα όπως τράνς άνδρας, τράνς γυναίκα, non-binary, agender, genderqueer, genderfluid.
Ισότητα στο γάμο: Εθνική νομοθεσία για τον γάμο η οποία περιλαμβάνει και ομόφυλα ζευγάρια.

Intersex: Άτομα που γεννιούνται με χαρακτηριστικά φύλου που δεν ανήκουν συγκεκριμένα σε αρσενικές ή θηλυκές κατηγορίες ή ανήκουν ταυτόχρονα και στις δύο.
Cis-σεξισμός: Είναι οι διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα όπως και ο αποκλεισμός που τους καταπιέζει, λόγω της έκφρασης φύλου τους.
Ετεροκανονικότητα: Είναι η πεποίθηση πως η ετεροφυλοφιλία είναι η μόνη πιθανή σεξουαλικότητα και ο μόνος τρόπος για να είσαι ΄΄κανονικός΄΄.
Λεσβία: Η γυναίκα που έλκεται σεξουαλικά ή και συναισθηματικά από γυναίκες.
Γκέι: Ένας άνδρας που έλκεται σεξουαλικά ή και συναισθηματικά από άνδρες. Τη λέξη γκέι μπορούμε να πούμε και για μια γυναίκα.
Questioning: Είναι μια προσωπική διαδικασία διερεύνησης της ταυτότητας φύλλο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss