Το HarmonyOS της Huawei έρχεται σε smartphone

Η Huawei ανακοίνωσε τη δεύτερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος HarmonyOS και λεπτομερή σχέδια για να την φέρει σε μια ευρύτερη γκάμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphone της. Ο διευθύνων σύμβουλος των καταναλωτών Richard Yu έκανε την ανακοίνωση σήμερα στο συνέδριο προγραμματιστών της Huawei στο Shenzhen της Κίνας.

Η Huawei θα διαθέσει μια beta έκδοση του HarmonyOS 2.0 SDK στους προγραμματιστές σήμερα, αν και αρχικά θα υποστηρίζει μόνο smartwatches, μονάδες car head και τηλεοράσεις. Θα ακολουθήσει μια έκδοση για smartphone του SDK τον Δεκέμβριο του 2020 και ο Yu υπαινίχθηκε ότι τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν HarmonyOS ενδέχεται να εμφανιστούν το επόμενο έτος.

Η Huawei ξεκινά επίσης το έργο OpenHarmony, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να βασίζονται σε μια έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος – παρόμοια με αυτή του AOSP με το Android. Από σήμερα το έργο υποστηρίζει μόνο συσκευές με 128MB RAM ή χαμηλότερη, αλλά θα επεκταθεί στα 4 GB τον Απρίλιο του επόμενου έτους και το όριο μνήμης θα καταργηθεί εντελώς έως τον Οκτώβριο του 2021.

Το HarmonyOS είναι ένα στρατηγικά σημαντικό έργο για την Huawei, καθώς θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προπύργιο κατά των κυρώσεων που απαγορεύουν στην κινεζική εταιρία να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες. Η Huawei αναγκάζεται επί του παρόντος να στείλει τα τηλέφωνά της που βασίζονται σε Android χωρίς υπηρεσίες Google, καταστρέφοντας το οικοσύστημα της εφαρμογής και τη λειτουργικότητά της για χρήστες εκτός της Κίνας.

Περισσότερα

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss