3 ασφαλείς τρόποι για να κάνετε μασάζ μωρών για πόνο με αέρια

Τα μωρά αρχίζουν να εμφανίζουν αέρια λίγες μέρες ή εβδομάδες μετά τη γέννηση. Συνήθως υποχωρεί από μόνο του σε έξι έως επτά μήνες, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Μια κοινή αιτία αερίων στα μωρά είναι ο αέρας που καταπίνεται κατά τη διάρκεια του φαγητού ή του κλάματος.

Για τα μωρά που θηλάζουν, η διατροφή της μητέρας μπορεί επίσης να προκαλέσει αέρια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μασάζ στην κοιλιά μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των παγιδευμένων αερίων και στην ανακούφιση του μωρού.

Ποια είναι τα συμπτώματα των αερίων στα μωρά;

Τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι το μωρό σας πάσχει από αέρια είναι τα εξής:

 • Να κλαίει σαν να πονάει
 • Φούσκωμα
 • Ευερεθιστότητα και φασαρία
 • Διέλευση αερίου ή αέρα

Ποια μασάζ θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των αερίων στα μωρά;

Το μασάζ στην κοιλιά του μωρού σας θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε τα αέρια προς το έντερο και να το ανακουφίσετε από αέρια, κολικούς και δυσκοιλιότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι μασάζ για σωστές κινήσεις και λιγότερη αντίσταση. Μερικές καθημερινές τεχνικές μασάζ που μπορεί να βοηθήσουν να ηρεμήσει το μωρό σας είναι οι εξής:

 1. Μασάζ στην κοιλιά
 • Χέρι του ρολογιού: Κάντε αυτό το μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Κάντε το κάτω μισό ενός ημικύκλου από αριστερά προς τα δεξιά με το δεξί σας χέρι. Στη συνέχεια, κάντε έναν πλήρη κύκλο με δεξιόστροφη κίνηση με το αριστερό σας χέρι. Πάντα να κάνετε αυτό το μασάζ δεξιόστροφα με το αριστερό χέρι να ακολουθεί το δεξί.
 • Γέμισμα: Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας επίπεδη στο στομάχι του μωρού σας και μετακινήστε τους με μια κίνηση ώθησης-έλξης στα πλάγια. Κάντε δύο χτυπήματα πάνω από το ναυτικό, ένα κτύπημα και στις δύο πλευρές μετακινώντας έξω από το ναυτικό και δύο κτυπήματα κάτω από το ναυτικό.
 • Κωπηλασία: Με τα πλάγια των παλάμων σας, κάντε κινήσεις προς τα κάτω στο στομάχι του μωρού σας από το θώρακα μέχρι τη λεκάνη. Κάθε χέρι πρέπει να ακολουθεί το άλλο σε συνεχή κίνηση.
 • Moonwalking: Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να περπατήσετε στην κοιλιά του μωρού σας από αριστερά προς τα δεξιά. Κάνετε αυτό πάνω από τη ναυτική περιοχή με μια κίνηση ώθησης-έλξης, χωρίς τρύπημα.
 • Σ’ αγαπώ: Με τις παλάμες σας, σχηματίστε ένα «εγώ» στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς του μωρού. Με τον ίδιο τρόπο, σχεδιάστε ένα ανάποδο «L» και «U», ξεκινώντας από τα αριστερά σας προς τα δεξιά.
 • Γόνατα ψηλά: Ενώ κρατάτε απαλά τις γάμπες και τα γόνατα του μωρού σας, πιέστε και τα δύο πόδια μαζί προς την κοιλιά τους και κρατήστε το εκεί για περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις έως πέντε φορές.
 • Κυκλικό μασάζ: Εάν η κοιλιά του μωρού αισθάνεται απαλή, κάντε μασάζ δεξιόστροφα με κυκλικές κινήσεις. Εάν αρχίσουν να αισθάνονται αναστατωμένοι με το μασάζ, σταματήστε το και προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Μην κάνετε μασάζ στο ναυτικό εάν ο λώρος δεν έχει επουλωθεί πλήρως.
 1. Μασάζ ποδιών

Η Ρεφλεξολογία είναι μια θεραπεία που βελτιώνει αποτελεσματικά τη χαλάρωση και την ευεξία. Επιπλέον, ορισμένες μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της ρεφλεξολογίας στα μωρά υποδηλώνουν ότι επηρεάζουν θετικά την υγεία και την ευημερία τους. Ακόμα κι έτσι, απαιτείται περισσότερη έρευνα για ομοιογενή αποτελέσματα.

Ωστόσο, αφού συζητήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή τον παιδίατρό σας, μπορείτε να κάνετε μασάζ ή να τρίψετε τα σωστά σημεία πίεσης στα πόδια του μωρού σας με μέτρια πίεση για να ανακουφίσετε τα αέρια και τους κολικούς.

 1. Μασάζ για κολικούς

Ο κολικός είναι μια κατάσταση όπου ένα κατά τα άλλα υγιές μωρό κλαίει και ταράζεται για άγνωστους λόγους για περισσότερες από τρεις ώρες. Μέχρι σήμερα, η ακριβής αιτία των κολικών στα μωρά είναι άγνωστη, αλλά ο σχηματισμός αερίων ή η τροφική δυσανεξία μερικές φορές θεωρούνται ως υποκείμενοι λόγοι.

Οι τεχνικές μασάζ που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση των αερίων μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση και από τους κολικούς.

The post 3 ασφαλείς τρόποι για να κάνετε μασάζ μωρών για πόνο με αέρια appeared first on Νέοι Γονείς.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss