3 Διατροφικά λάθη που σε ωθούν στα υπερφαγικά επεισόδια | ediva.gr

]]>

Τα υπερφαγικά επεισόδια, ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους στην καθημερινότητα τους. Οι άνθρωποι αυτοί, δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο με το φαγητό, κάνουν υπερφαγικό επεισόδιο και έπειτα αρχίζουν οι ενοχές και οι τύψεις για αυτό που έκαναν. Νιώθουν αδύναμοι, και πως ο φαύλος κύκλος αυτός δε θα τελειώσει ποτέ. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν είσαι ούτε μόνος, ούτε αδύναμος Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό, τόσο συναισθηματικοί όπως το άγχος όσο και διατροφικοί που θα δούμε παρακάτω. Είναι σίγουρο ότι με τη βοήθεια ειδικών μπορείς να καταφέρεις και να βγεις από αυτό το φαύλο κύκλο της συναισθηματικής υπερφαγίας και των ενοχών.
Και όχι, για να το ξεκαθαρίσουμε με τον όρο υπερφαγικό επεισόδιο δεν εννοούμε πως απλώς μια φορά θα παραφάς. Όσοι το βιώνουν, γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό! Στο άρθρο αυτό, θα βρεις 3 λόγους για τους οποίους μπορεί να κάνεις συχνά υπερφαγικά επεισόδια.
Γιατί έχω συναισθηματική υπερφαγία;

1.Ανεπαρκής Πρόσληψη Πρωτεΐνης

Η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης, είναι συνώνυμη με τα υπερφαγικά επεισόδια. Γενικότερα η παράλειψη γευμάτων, όπως θα αναφέρουμε και παρακάτω, μπορεί να σε ωθήσει σε υπερφαγικά επεισόδια. Όμως, συγκεκριμένα η πρωτεΐνη πρέπει να υπάρχει τόσο στα κύρια γεύματα σου, όσο και στα σνακ σου, έτσι ώστε να σου δημιουργεί περισσότερο κορεσμό. Να καταφέρνεις να έχεις τον έλεγχο απέναντι στο φαγητό. Ειδικά στο πρωινό σου, να φροντίζεις να έχεις μια γενναιόδωρη ποσότητα πρωτεΐνης. Ανάλογα φυσικά και με το πόση σου αναλογεί μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Δε θέλουμε υπερβολές!
2.Δεν κάνεις συχνά γεύματα

]]>

Αν είσαι από τους ανθρώπους που παραλείπουν τα γεύματα τους, προκειμένου να αποφύγουν τις θερμίδες τότε ενδέχεται να είναι και ο λόγος που συ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss