39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν

Μαριάννα Κρασανάκη
11/11/2022 15:05

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας πολλών χιλιομέτρων αλλά πολλά περισσότερα. Η κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων είναι μια κατάθεση ψυχής και σώματος.
Χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο και πολλοί Έλληνες δίνουν κάθε Νοέμβριο το «παρών» στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και αγωνίζονται έχοντας αντίπαλο μόνο τον ίδιο τους τον εαυτό και στόχο…. τη σταθερή διαδρομή και τον τερματισμό.
Όσοι συμμετέχουν και φέτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο είναι ξεχωριστοί, όμως υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που ο τερματισμός τους θα έχει μια διαφορετική σημασία. Ας τους γνωρίσουμε…
Μεχράντ Σαχλαέι: «Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν με σταματά ποτέ»
Ο Μεχράντ Σαχλαέι είναι 52 ετών, μαραθωνοδρόμος που ζει στην Τεχεράνη εδώ και 32 χρόνια και έχει διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, όμως αυτό δεν αποτελεί κανένα εμπόδιο. Ο Ιορδανός αθλητής έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές στον κόσμο: το Muztagh Ata (7.509 μέτρα) το 2017 και το Έβερεστ (8.848 μέτρα) το 2018.
Αναδείχθηκε ο πρώτος Ιρανός και ο δεύτερος παγκοσμίως πάσχοντας από σκλήρυνση κατά πλάκας που κατάφερε να πετύχει τόσο δύσκολους στόχους.

Ο πρώτος Μαραθώνιος του Μεχράντ ήταν πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη, όπου τερμάτισε με επιτυχία. Φέτος θα δώσει το «παρών» στην κλασική διαδρομή της Αθήνας.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να επισκεφθώ την Ελλάδα και τα μνημεία της […] Θα ήθελα να στείλω σε όλους το θετικό μήνυμα και κυρίως στους πάσχοντες από Σκλήρυνη Κατά Πλάκας, ότι η ζωή δεν σταματά. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για εμάς και για όσους στέκονται με υπομονή στο πλευρό μας», λέει ο μαραθωνοδρόμος και δίνει ραντεβού στην αφετηρία του αγώνα στις 13 Νοεμβρίου.

Μεχράντ Σαχλαέιsegas.gr

Ο Παναγιώτης Μαγδάνης στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Στον φετινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή για να πάρουν μέρος συνολικά 14 Ολυμπιονίκες μας. Όμως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο το 2020 (’21) τελικά, λόγω του προγράμματος προετοιμασίας του – στην Ισπανία – για τις επερχόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις δεν θα μπορέσει να είναι στη γραμμή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss