4 Μυστικά της περιποίησης προσώπου για άψογο δέρμα!

Ξέρω ότι πολλές φορές όλες μας θα γυρίσουμε σπίτι κουρασμένες και θα θέλουμε απλά να πέσουμε για ύπνο! Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι το δέρμα μας “θυμάται” και ανταποδίδει! Αν ακολουθείς τακτικά τα μυστικά για την καθημερινή περιποίηση προσώπου σου, θα ανταμειφθείς με  λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα.

Η βασικότερη, ίσως προϋπόθεση, για να διατηρούμε το πρόσωπό μας φρέσκο και λαμπερό ανεξάρτητα από την ηλικία μας είναι η καθημερινή φροντίδα του, πρωί και βράδυ. Δες εδώ τη βασική “ρουτίνα” περιποίησης του προσώπου σου!

Ακολούθησε τα βήματα για τη σωστή φροντίδα του προσώπου σου καθημερινά!

1. Ντεμακιγιάζ

Προσοχή!Είναι ίσως το πιο βαρετό κομμάτι της ημέρας. Είναι όμως και το σημαντικότερο. Όσο ελαφριά και να έχεις βαφτεί, ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλές ώρες και θεωρείς ότι το μακιγιάζ “έφυγε”, μην το παραλείπεις ποτέ!

Τα υπολείμματα μακιγιάζ συσσωρεύονται στο δέρμα μας, το οποίο δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Μακροπρόθεσμα,  μπορεί να δημιουργηθούν έντονες ρυτίδες στο δέρμα του προσώπου. Την επόμενη φορά που θα πας να κοιμηθείς χωρίς να ξεβαφτείς, λοιπόν, ξανασκέψου το!

Δες επίσης: 5 Tips περιποίησης για λιπαρές επιδερμίδες!

2. Καθαρισμός

κοπέλα καθαρίζει πρόσωπο

κοπέλα καθαρίζει πρόσωπο

Μετά το ντεμακιγιάζ, καλό είναι να κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό του προσώπου σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να κάνετε τον καθαρισμό μία φορά το πρωί και μία το βράδυ.  Μία φορά την εβδομάδα, είναι καλό να κάνετε απολέπιση προσώπου (peeling), ώστε να διώξετε τα νεκρά κύτταρα.

Στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα σε διάφορες μορφές, ανάλογα με το τί νιώθετε καλύτερα στο δέρμα σας. Υπάρχουν καθαριστικά προσώπου σε μορφή λοτιόν τα οποία περνάς ταμποναριστά με ένα βαμβάκι, σε μορφή τζελ ή αφρού. Ο καθαρισμός αποβάλλει τους ρύπους που έχουν μαζευτεί στο δέρμα σας και ανοίγουν τους πόρους, ώστε να δεχτούν καλύτερα τη φροντίδα της κρέμας σας αργότερα.

Δες επίσης: 7  Tips για να έχεις πάντα καθαρή επιδερμίδα προσώπου!

3. Ενυδάτωση

ενυδάτωση προσώπου με κρέμα

ενυδάτωση προσώπου με κρέμα

Το αγαπημένο βήμα στη διαδικασία για την περιποίηση προσώπου μας είναι η ενυδάτωση. Μετά τον καθαρισμό, πρωί και βράδυ, τοποθέτησε κρέμα ημέρας ή νύχτας, αντίστοιχα. Δεν πρέπει να ξεχνάς τον λαιμό και το στήθος. Για την περιοχή κάτω από τα μάτια, καλό είναι να χρησιμοποιείς μια ειδική κρέμα για εκεί, επειδή το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, ώστε να αποφύγεις τις ρυτίδες.

Μία φορά τη βδομάδα ή ανά 15 ημέρες, σου προτείνω να βάζεις μια θρεπτική μάσκα προσώπου, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες. Υπάρχουν μάσκες για κάθε τύπο δέρματος και σε χιλιάδες αρώματα. Πέρα από το καλό που κάνεις στο δέρμα σου, θα νιώσεις και απίστευτη ευεξία και ανανέωση και μόνο με τα αρώματα που θα μυρίζεις.

μάσκα προσώπου

μάσκα προσώπου

Δες επίσης: 10 Μοναδικές κρέμες Apivita για πρόσωπο και σώμα!

4. Αντηλιακό

αντηλιακό προσώπου καρτούν

αντηλιακό προσώπου καρτούν

Λοιπόν, αυτό το θέμα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα! Αντηλιακό προσώπου επιβάλλεται να φοράμε καθημερινά, χειμώνα – καλοκαίρι. Δεν έχει σημασία αν έξω από το παράθυρο βλέπεις συννεφιά. Είναι λάθος η αντίληψη αυτή, καθώς οι ακτίνες του ηλίου, ακόμη και αν δεν τις βλέπουμε, καταστρέφουν την επιδερμίδα μας και δημιουργούν ρυτίδες και πανάδες.

Το καλοκαίρι η σωστή περιποίηση προσώπου απαιτεί να φοράς στο πρόσωπο αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50+, ενώ τον χειμώνα σε καλύπτει και ένα με 30. Αν βαριέσαι να βάζεις έξτρα προϊόν, σου έχω νέα! Κυκλοφορούν στην αγορά προϊόντα 2 σε 1, δηλαδή κρέμα ημέρας με αντηλιακή προστασία.

δερματολόγος εξετάζει πρόσωπο γυναίκας

δερματολόγος εξετάζει πρόσωπο γυναίκας

Δες επίσης: DIY φυσικές μάσκες προσώπου για να έχεις λαμπερό δέρμα!

Εxtra tips:

  • Προφανώς, κάθε πρόσωπο έχει άλλες ανάγκες, ανάλογα με τη λιπαρότητα, ξηρότητα, χρώμα κλπ. Για αυτό τον λόγο, είναι προτιμότερο να επισκεφτείς έναν δερματολόγο που θα ανιχνεύσει τον τύπο του δέρματός σου στο πρόσωπο, ώστε να αγοράσεις τα κατάλληλα για σένα προϊόντα.
  • Αν θεωρείς ότι το πορτοφόλι σου δεν “αντέχει” να αγοράζεις τόσα διαφορετικά προϊόντα κάθε λίγο και λιγάκι, μπορείς πάντα να φτιάξεις σπιτικές μάσκες προσώπου ή απολεπιστικά, με φυσικά υλικά και καθόλου έξοδα!
  • Για να έχουν αποτέλεσμα όλα αυτά, πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Πρέπει, δηλαδή, να μην τα αμελείς σε καθημερινή βάση. Πίστεψέ με θα νιώσεις υπέροχα φροντίζοντας τον εαυτό σου. Μόνο η αρχή είναι δύσκολη!

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss