4 μύθοι για την πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, αφού είναι σπουδαία όταν θες να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, να χτίσεις και να επανορθώσεις. τους μυς σου, να νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα, ακόμα και να ενεργοποιήσεις λίγο ακόμα τον μεταβολισμό σου.   Την ίδια ώρα, λοιπόν, που η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της σωστής διατροφής, υπάρχουν ορισμένοι μύθοι, που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις.

1. Οι θερμίδες από την πρωτεΐνη δεν μετράνε

Δε σημαίνει πως επειδή τρως μπριζόλες και αυγά, μπορείς να καταναλώσεις τεράστιες ποσότητες από αυτά, γιατί έχουν επίσης θερμίδες. Εννοείται πως είναι καλύτερο να βασίζεις τη διατροφή σου σε πρωτεϊνούχα πιάτα, αλλά η υπερβολή δε βολεύει ούτε σε αυτή την περίπτωση.

2. Η πολλή πρωτεΐνη κάνει κακό στα νεφρά

Αν δεν έχεις ήδη κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά σου και είσαι υγιής, μπορείς άνετα να κάνεις μια διατροφή πιο πλούσια σε πρωτεΐνη χωρίς να φοβάσαι. Αν είσαι όμως επιρρεπής σε θέματα με τα νεφρά, η υπερβολή και το να κάνεις την αλλαγή πάρα πολύ γρήγορα, μπορεί να σου δημιουργήσει ενοχλήσεις.

3. Μπορείς να λάβεις αρκετή πρωτεΐνη μόνο από το κρέας

Η ζωική πρωτεΐνη είναι η μόνη ολοκληρωμένη, δηλαδή περιέχει και τα 20 αμινοξέα, αλλά και τα λαχανικά μπορούν να σου δώσουν την ποσότητα που χρειάζεσαι αν τα συνδυάσεις με κάποια άλλη τροφή ή αν τρως μια ποικιλία λαχανικών μέσα στη μέρα.

4. Η κινόα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης

Μία κούπα κινόα περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ το ένα αυγό, 6. Δεν τρέχει τίποτα με την κινόα, απλά να προτιμάς να την χρησιμοποιείς σαν συμπληρωματική πρωτεΐνη, αντί για βασική πηγή στο γεύμα σου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss