42 εναλλακτικοί προορισμοί για τις γιορτές με κόστος έως 300€

Airbnb αλλά και ξενοδοχεία είναι γεμάτα για το δεκαπανθήμερο των διακοπών.

Oι προκρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας έχουν «χτυπήσει» κόκκινο εν όψει των εορτών. Airbnb αλλά και ξενοδοχεία είναι γεμάτα για το δεκαπανθήμερο των διακοπών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τη φετινή χρονιά πολλοί προγραμμάτισαν από νωρίς τις εορταστικές τους διακοπές. Η έντονη κινητικότητα καταγράφονταν από τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς από τότε αναζητούσαν κατοικίες προς ενοικίαση στους χειμερινούς προορισμούς όπως στην Αράχωβα, στα Καλάβρυτα, στο Μέτσοβο, στο Καρπενήσι, στους Αρκαδικούς προορισμούς (Δημητσάνα, Βυτίνα κλπ.) καθώς και στα Τρίκαλα Κορινθίας, με τις προκρατήσεις να κυμαίνονταν από 50% έως και 85%.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι «την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, τα ποσοστά προ-κρατήσεων άγγιξαν ακόμη και το 100% σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μέτσοβο και τα Λαγκάδια του Ν. Αρκαδίας, ενώ άνω του 90% ήταν οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, στα Καλάβρυτα, στη Βυτίνα, στα Ιωάννινα, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Καστοριά».
Και συμπλήρωσε πως: «Επιπλέον, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για αυτοτελή κατοικία το τριήμερο των Χριστουγέννων (23/12-26/12) και της Πρωτοχρονιάς (30/12-2/1), κατέγραψαν αύξηση που σε πολλές περιπτώσεις ήταν άνω του 20%-25%. Λογικό όχι μόνο των ημερών που αποτελούν και το φουλ της σεζόν, αλλά, διότι το σύνολο των οικονομικών κατοικιών, κατοικίες 50τμ-65τμ, είχαν σχεδόν στο σύνολο τους «κλειστεί» με τα μόνα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, να είναι μεγαλύτερης επιφάνειας(120τμ-140τμ) με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να ξεπερνά ακόμη και τα 1.000€».

«Η ύπαρξη του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη χώρα μας, παρέχει τη δυνατότητα τόσο στον ιδιοκτήτη ακινήτου σε μη δημοφιλή χειμερινό προορισμό να «εκμεταλλευτεί» την ιδιοκτησία του και να παράξει εισοδήματα, αλλά, ταυτόχρονα να αναδειχτούν μέσω της πλατφόρμας νέοι ορεινή και μη προορισμοί που διαθέτουν ακίνητα προς μίσθωση σε οικονομικές τιμές για την εποχή», είπε ο κος Μπάκας.

17 Εναλλακτικοί προορισμοί για τις ημέρες των Χριστουγέννων
Υπάρχουν άραγε οικονομικότεροι προορισμοί για αυτούς που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά;
H απάντηση, σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα, είναι ναι υπάρχουν «προορισμοί που απέχουν έως 3 ώρες από την Αθήνα, ενώ το συνολικό κόστος διαμονής δεν ξεπερνά τα 300€ για τρεις ημέρες σε κατοικία κατάλληλη για οικογένεια».
Και συνέχισε λέγοντας πως «όσοι διαμένουν σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος, μπορούν να επισκεφτούν ορεινά χωρία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Πιερίας και της Βοιωτίας».

Σε ότι αφορά τον νομό Αρκαδίας, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των ταξιδιωτών τη δεδομένη χρονική στιγμή, με την κινητικότητα στα δημοφιλή χωριά Δημητσάνα, Βυτίνα, Λαγκάδια, Στεμνίτσα κλπ, πραγματικά να επικρατεί το αδιαχώρητο από τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων.
«Μια οικογένεια ή και μια τετραμελή παρέα, μπορεί να επιλέξει να διαμείνει σε ορεινά χωρία της Αρκαδίας όπως, τα Τρόπαια, τα Προσήλια, Ίσαρης κλπ. με κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις έως 300€» αναφέρει ο κος Μπάκας. «Συγκεκριμένα, στα Τρόπαια (παλαιότερο όνομα Βερβίτσα) χτισμένα στις βορειοδυτικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 747 μέτρων, το συνολικό κόστος διαμονής σε κατοικία 70τμ διαμορφώνεται στα 221€. Στα Προσήλια, χωριό της Βόρειας Κυνουρίας, η μίσθωση κατοικίας 60τμ διαμορφώνεται στα 221€ για τρεις διανυκτερεύσεις», σχολίασε ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.
«Στην Αχαΐα, τη τιμητική τους έχουν τα Καλάβρυτα και η Ζαρούχλα, ενώ έντονη κινητικότητα αρχίζει να αποκτά και το χωριό Κλειτορία όπου ο περισσότερος κόσμος το γνωρίζει ως Μαζέικα. Οικονομικές επιλογές καταγράφονται στο μικρό χωρίο Πυργάκι στο νεοπαγή Δήμο Αιγιαλείας. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 50τμ διαμορφώνεται στα 247€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο ορεινό χωριό του Δήμου Καλαβρύτων Κάτω Βλασιά, το κόστος μίσθωσης κατοικία 75τμ διαμορφώνεται στα 285€. Η Αχαΐα διαθέτει πολλά μικρά ορεινά χωρία που ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί».
25 Εναλλακτικοί προορισμοί για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς
Όσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, καταγράφονται επιλογές τόσο σε ορεινούς προορισμούς, όσο και σε μη, με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να μην ξεπερνά τα 300€.
Ο κος Μπάκας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσοι επιθυμούν να διαμείνουν σε πόλεις της Περιφέρειας, μπορούν να επιλέξουν την Αχαϊκή πρωτεύουσα, τη Πάτρα, όπου το κόστος διαμονής σε κατοικία 70τμ για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 298€. Η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η Καλαμάτα, φαίνεται ότι έχει «μπει» για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της χώρα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss