6 συμβουλές για τη φροντίδα των ξηρών μαλλιών

Ένα σημαντικό πρόβλημα των μαλλιών είναι η ξηρότητα που τα κάνει επιρρεπή στο σπάσιμο. Η ξηρότητα γενικά, προκαλείται από το περιβάλλον, τον τρόπο ζωής και την ακατάλληλη περιποίηση των μαλλιών. Είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά τα μαλλιά σας για να διαχειριστείτε ή και ν’ αποτρέψετε την ξηρότητα. Οι ακόλουθες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών σας:
1. Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής
Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μέταλλα και βιταμίνες, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα γι’ αυτά τα θρεπτικά συστατικά, αφού συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.
Η τακτική άσκηση βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Καθώς αυξάνεται η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, αυξάνεται και η παροχή θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών. Τελευταίο αλλά σημαντικό, σταματήστε το κάπνισμα.
2. Κάντε massage στο κεφάλι σας
Κάντε massage στο κεφάλι σας με λάδι μαλλιών. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής με όλα τα θετικά αποτελέσματα. Επίσης, το massage λειτουργεί ευεργετικά γιατί βοηθά όλο το σώμα να χαλαρώσει.
3. Επιλέξτε προϊόντα κατάλληλα για ξηρά μαλλιά
Εάν τα μαλλιά σας είναι επιρρεπή στην ξηρότητα, αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν χημικές ουσίες όπως αλκοόλες, parabens, θειικά άλατα ή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα. Δοκιμάστε σαμπουάν και κρέμες μαλλιών με φυσικά συσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss