60% ταχύτερες επιδόσεις για το Safari, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Speedometer 3.0

H Apple, με ανάρτησή της στο επίσημο ιστολόγιο του WebKit (που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στο Safari) ανακοίνωσε πως η εφαρμογή περιήγησης στο διαδίκτυο που έχει αναπτύξει ο τεχνολογικός κολοσσός καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις, σύμφωνα με το Speedometer 3.0, το εργαλείο που δημιούργησε σε συνεργασία με μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου.

Η εισαγωγή του Speedometer 3.0, όπως αναφέρει η Apple, θα οδηγήσει σε μια εποχή ταχύτερης χρήσης του διαδικτύου γενικότερα, επιτρέποντας στους developers να δημιουργούν εφαρμογές και ιστοσελίδες που όμοιές τους δεν είχαν υπάρξει στο παρελθόν, με την ίδια την Apple να θέλει να διασφαλίσει πως Safari και WebKit θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τη νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, ο τρόπος που το Speedometer 3.0 καταγράφει πληροφορίες και υπολογίζει επιδόσεις θα επιτρέψει στην άντληση λεπτομερέστερων συμπερασμάτων, προσφέροντας στους προγραμματιστές νέες δυνατότητες.

Πιο συγκεκριμά, οι διάφορες βελτιστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Safari οδήγησαν το Speedometer να καταγράψει βελτίωση επιδόσεων της τάξης του 60% περίπου, από την έκδοση 17.0 στην έκδοση 17.4 του Safari. Προφανώς, αυτό θα οδηγήσει σε βελτιωμένη λειτουργία, επιτρέποντας στους developers να δημιουργούν ιστοσελίδες και εφαρμογές με καλύτερους χρόνους απόκρισης από κάθε άλλη φορά.

Εταιρίες όπως η Google, η Intel, η Microsoft και η Mozilla συνεργάστηκαν με την Apple προκειμένου να προκύψει μια βελτιωμένη εμπειρία για όλους τους χρήστες. Όπως αναφέρει η Apple, αυτό έγινε προκειμένου οι μετρήσεις να είναι δίκαιες, όποια κι αν είναι η ελεγχόμενη εφαρμογή. Παράλληλα, οι εταιρίες επωμίστηκαν από κοινού το φόρτο της δημιουργίας του νέου εργαλείου μετρήσεων.

Πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα από πλευράς Apple, εταιρία που δεν φημίζεται ακριβώς για τη διάθεσή της να συνεργάζεται με άλλους και να ενσωματώνει εφαρμογές τρίτων στο οικοσύστημά της. Ήδη, η προηγούμενη έκδοση του Speedometer ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο, με την Apple να υποστηρίζει πως το Speedometer 3.0 θα προσφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, με βελτιωμένη ακρίβεια στις μετρήσεις αλλά και δυνατότητα ελέγχου των επιδόσεων ενός μεγάλου φάσματος εφαρμογών.

Παρενθετικά, οι ανταγωνίστριες εταιρίες που αναπτύσσουν εφαρμογές περιήγησης στο διαδίκτυο ουσιαστικά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν το WebKit της Apple στις εφαρμογές τους, αν θέλουν αυτές να είναι διαθέσιμες στο App Store, εκτός από τις περιοχές όπου ο νόμος υποχρέωσε τον τεχνολογικό κολοσσό να επιτρέψει στον ανταγωνισμό να χρησιμοποιεί όποια μηχανή προτιμά, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση (και ήδη η νέα νομοθεσία φαίνεται πως αλλάζει το τοπίο στα μερίδια αγοράς που κατέχουν οι διάφορες εταιρίες). Εφόσον η Apple επιμένει να μην αφήνει στον ανταγωνισμό επιλογές, εκεί όπου δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει, τουλάχιστον είναι θετικό το ότι προσπαθεί να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το WebKit.

Παρότι η Apple συχνά (κι όχι πάντοτε άδικα) κατηγορείται για ισχνή διάθεση συνεργασίας, εξελίξεις όπως η ανάπτυξη του Speedometer 3.0 δείχνουν πως είναι απολύτως ικανή να κάνει το ακριβώς αντίθετο, επομένως ίσως αρχίσουμε να βλέπουμε συχνότερα τέτοιες πρωτοβουλίες, από τη στιγμή που καθίσταται σαφές πως έτσι μπορούν να προκύψουν οφέλη για όλους.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss