8 Λάθη που ίσως κάνεις στο ξύρισμα!

Κάθε γυναίκα ξέρει πως ένα λείο δέρμα είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Θα σου δείξω τα λάθη που μπορεί να κάνεις στο ξύρισμα ώστε να μην εμφανίσεις ποτέ ξανά ερεθισμούς και σπυράκια που εκτός από αντιαισθητικά, μπορεί να είναι και επώδυνα.

Αν ακολουθήσεις επτά απλά βήματα, θα δεις πως κάθε φορά που θα ξυρίζεις τα πόδια σου, θα έχεις ένα μαλακό και λείο δέρμα που θα λάμπει και θα είναι άψογο για κάθε σου εμφάνιση. Η περιποίηση του δέρματος σου είναι κάτι που σε κάνει απίστευτα θελκτική και γοητευτική.

Πως να μην ερεθίζεται το δέρμα στο ξύρισμα και να μην έχεις σπυράκια!

Καθαρό ξυραφάκι για να μην κάνεις λάθη στο ξύρισμα

Το καθαρό ξυραφάκι προσφέρει πάντοτε καλύτερο αποτέλεσμα το ξύρισμα, καθώς είναι απαλλαγμένο από τα έλαια του δέρματος και τυχόν τρίχες που έχουν μείνει επάνω.

Στεγνό ξυραφάκι για σωστό ξύρισμα

Όταν χρησιμοποιείς το ξυραφάκι σου, να προσέχεις πριν το κλείσεις με το καπάκι να είναι στεγνό και καθαρό, καθώς έτσι θα το προφυλάξεις από σκουριά και βρωμιά.

Μπορείς να δεις ακόμα Πώς να πετύχεις το τέλειο ξύρισμα ποδιών βήμα βήμα!

Ξυραφάκι με 3+ λεπίδες για να μην κάνεις λάθη στο ξύρισμα

Τα ξυραφάκια με μια λεπίδα δεν ενδείκνυνται για τις δύσκολες περιοχές όπως τα γόνατα και οι μασχάλες.

Ιδανικά επίλεξε κάποιο με τρεις ή περισσότερες λεπίδες που θα κάνει το ξύρισμα εύκολο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περιοχή του σώματος.

Καλός αφρός για την περιοχή

Ένας καλός αφρός είτε με αφρόλουτρο είτε με κάποιο τζελ, θα σου χαρίσει την ιδανική προετοιμασία για ένα εύκολο και απροβλημάτιστο ξύρισμα.

Αν επιλέξεις σκέτο νερό, θα δεις πως το δέρμα σου θα είναι πιο θαμπό και αφυδατωμένο.

Μπορείς να δεις εδώ Φτιάξε κρέμα ξυρίσματος με τα χεράκια σου και τέλος τα κοψίματα!

Όχι πάντα κόντρα ξύρισμα

Το κόντρα ξύρισμα στην τρίχα μπορεί να είναι πιο γρήγορο και το αποτέλεσμα να αφήνει ένα καθαρό δέρμα, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερα επιλογή σε ευαίσθητα δέρματα.

Μπορείς όταν δεις πως το δέρμα σου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, να επιλέξεις να τα ξυρίζεις από την αντίθετη πλευρά, δηλαδή από τη φορά της τρίχας.

Ενυδάτωση περιοχής για μαλακό δέρμα

Το δέρμα μετά το ξύρισμα χρειάζεται ενυδάτωση. Αν δεν θέλεις να βάλεις κρέμες του εμπορίου, τότε τρίψε λίγο ελαιόλαδο στις παλάμες σου και άλειψε μια μικρή ποσότητα στα πόδια.

Μπορείς να δεις επίσης 7 Tips για σωστό ξύρισμα με ξυραφάκι!

Όχι στην άμεση ηλιακή έκθεση

Μην βγαίνεις στον ήλιο αμέσως μετά το ξύρισμα, καθώς το δέρμα έχει την τάση να χάνει την υγρασία του και να αφυδατώνεται. Τότε το δέρμα μοιάζει θαμπό και τραχύ.

Απολέπιση της περιοχής 1 φορά την εβδομάδα

πιλινγκ στο δερμα

πιλινγκ στο δερμα

Η απολέπιση του δέρματος είναι κάτι πολύ σημαντικό όταν θέλεις να έχεις ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα απαλλαγμένο από ρύπους και βρωμιές.

Κάνε απολέπιση στα πόδια σου 1 φορά την εβδομάδα και θα δεις πως το δέρμα σου θα είναι πιο λείο και μαλακό.

Μπορείς να δεις εδώ DIY φυσικά scrub για απολέπιση στο σώμα!

Αυτοί οι απλοί και εύκολοι τρόποι θα σε βοηθήσουν να αποφεύγεις τυχόν λάθη στο ξύρισμα και να έχεις πάντα ένα λαμπερό και περιποιημένο δέρμα.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss