9 οφέλη για την υγεία του σιταρόχορτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το σιταρόχορτο είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα πολλών παθήσεων υγείας. Ωστόσο, πολλές γυναίκες μπορεί να ανησυχούν για την κατανάλωση σιταρόχορτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φοβούμενοι τις αλλεργικές αντιδράσεις εάν ληφθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες και τον κίνδυνο μολύνσεων όταν ληφθούν ωμά.

Τούτου λεχθέντος, η λήψη μικρών ποσοτήτων σιταρόχορτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προκαλεί παρενέργειες στο αναπτυσσόμενο έμβρυο. Ωστόσο, πριν την κατανάλωσή του, είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις παρενέργειες του σιταρόχορτου στις έγκυες γυναίκες και τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνετε όταν το καταναλώνετε.

#1 Πλούσια πηγή μετάλλων και βιταμινών

Το σιταρόχορτο περιέχει ζωτικά θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, ριβοφλαβίνη και μαγνήσιο. Όλα αυτά τα ευεργετικά μικροθρεπτικά συστατικά βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

#2 Αυξάνει την αιμοσφαιρίνη

Το σιταρόχορτο ενισχύει τον ρυθμό παραγωγής αιμοσφαιρίνης στο σώμα σας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί συχνά να υποφέρετε από διακυμάνσεις της αιμοσφαιρίνης που μπορεί να προκαλέσει αναιμία, η οποία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), επηρεάζει περίπου το 37% των εγκύων γυναικών. Για να ξεπεράσετε τέτοιες καταστάσεις, μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό σιταρόχορτου καθημερινά.

#3 Αποτοξινώνει το σώμα

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο σιταρόχορτο βοηθούν στην αποτοξίνωση εξαλείφοντας τις τοξίνες και προστατεύοντας το σώμα σας από τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών και την ανεπιθύμητη κυτταρική βλάβη.

#4 Αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί συχνά να αντιμετωπίσετε πεπτικά προβλήματα όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα ή φούσκωμα. Ο χυμός σιταρόχορτου μπορεί να ανακουφίσει αυτά τα προβλήματα. Επίσης, η περιεκτικότητα σε κυτταρίνη του σιταρόχορτου βοηθά στην πέψη και διατηρεί το παχύ έντερο καθαρό. Το σιταρόχορτο είναι μια πλούσια πηγή φυτικών διαιτητικών ινών και ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου σας. Η υπερβολική παραγωγή γαστρικών οξέων στο στομάχι σας μπορεί να προκαλέσει οξύτητα, η οποία μπορεί να ερεθίσει την επένδυση του στομάχου σας. Η αλκαλικότητα του σιταρόχορτου ακυρώνει τα όξινα αποτελέσματα και ανακουφίζει από την οξύτητα του στομάχου.

#5 Επουλώνει τις πληγές γρήγορα

Η τακτική κατανάλωση σιταρόχορτου προάγει την ταχύτερη επούλωση των κοψιμάτων και των πληγών, καθιστώντας το ένα από τα εξαιρετικά φυτικά φάρμακα. Εάν υποφέρετε από πληγές ή ελκώδη κολίτιδα, το σιταρόχορτο προάγει τη διαδικασία επούλωσής σας.

#6 Αντιμικροβιακές ιδιότητες

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός σιταρόχορτου έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και καταστρέφει τα επιβλαβή μικρόβια που υπάρχουν στο στομάχι σας.

#7 Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος

Το σιταρόχορτο έχει την ικανότητα να αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα σας και να διεγείρει την κυκλοφορία. Εκτός από τη λήψη χυμού ή συμπληρωμάτων σιταρόχορτου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εκχύλισμα στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα υγρό βαμβάκι, καθώς διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και καθαρίζει το δέρμα σας.

#8 Καταπολεμά την ακτινοβολία

Η παρουσία του σιταρόχορτου χλωροφυλλίνης μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας. Οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία θα πρέπει να καταναλώνουν τακτικά χυμό σιταρόχορτου κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού τους σχήματος. Η χλωροφύλλη βοηθά στην αποφυγή της τερηδόνας, διατηρεί τα μαλλιά σας υγιή, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υπέρτασης. Το σιταρόχορτο βοηθά επίσης στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και ενέργειας.

#9 Καθαρίζει το δέρμα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα σας γίνεται θαμπό και χάνετε τη λάμψη του δέρματός σας. Τα αναζωογονητικά αποτελέσματα του σιταρόχορτου μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματός σας και να απομακρύνουν τα ανεπιθύμητα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

The post 9 οφέλη για την υγεία του σιταρόχορτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης appeared first on Νέοι Γονείς.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss