ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων το 2023 – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει το 2023 τουλάχιστον 15.500 στοχευμένους και επιτόπιους ελέγχους και άλλες 900 έρευνες φοροδιαφυγής. Ποιος θα είναι ο ρόλος των ελεγκτών της ΥΕΔΔΕ.

Υψηλούς στόχους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θέτει η ΑΑΔΕ, δίνοντας εντολή στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) να πραγματοποιήσει το 2023 τουλάχιστον 15.500 στοχευμένους και επιτόπιους ελέγχους και άλλες 900 έρευνες φοροδιαφυγής.
Παράλληλα, θα συγκροτηθούν ειδικές ομάδες με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό για τη διενέργεια ερευνών και ελέγχων σε ειδικά θέματα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της ΥΕΔΔΕ, που θα αναλάβουν τις 900 έρευνες φοροδιαφυγής, δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στις υπηρεσίες τους για να ελέγξουν τα στοιχεία, καθώς θα τα έχουν μέσα στον υπολογιστή τους.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ
Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν:

Ο εντοπισμός αδήλωτης εργασίας με αντίστοιχη ενημέρωση των αρμοδίων αρχών.
Η αναζήτηση, η συγκέντρωση και η επεξεργασία στοιχείων σχετικά με την απάτη στον ΦΠΑ από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, καθώς και από άλλες Αρχές ή τράπεζες πληροφοριών, και η ανάλυση, η αξιολόγηση και η διαχείριση αυτών που σχετίζονται με …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss