Abarth 500e: μια νέα εποχή αρχίζει για τη μάρκα – FleetNews

H Abarth παρουσιάζει μια εντελώς νέα εποχή, η οποία ξεκινά με την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Νέου Abarth 500e, το οποίο θα εμπλουτίσει τη γκάμα της και θα διευρύνει το κοινό της.
Το νέο Abarth 500e είναι το πιο άμεσο στις αντιδράσεις και δυναμικό Abarth της σύγχρονης εποχής. H ηλεκτρική αρχιτεκτονική προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και αίσθηση από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, χάρη στη βελτιωμένη κατανομή βάρους, την αυξημένη ροπή και το μεγαλύτερο πλάτος (φαρδύτερα μετατρόχια).

Η ηλεκτροκίνηση είναι η τέλεια τεχνολογία για τη βελτίωση της οδηγικής απόλαυσης και εξασφαλίζει κορυφαία απόκριση, καλύτερη ισορροπία, μεγαλύτερη σταθερότητα και αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης. Με λίγα λόγια, για την Abarth η ηλεκτροκίνηση σημαίνει μεγαλύτερη απόλαυση και απόδοση. Έτσι, εκτός από τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, η νέα τεχνολογία μπορεί να προσφέρει και περισσότερη διασκέδαση.
Ο Olivier Francois, Fiat & Abarth Chief Executive Officer και Global Chief Marketing Officer της Stellantis, σχολίασε σχετικά: «Σήμερα γιορτάζουμε ένα ορόσημο στην ιστορία της Abarth. Παρουσιάζουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Το λανσάρισμα του νέου Abarth 500e είναι μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές και μια νέα εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στη γκάμα της Abarth. Κάποιος μπορεί να ρωτήσει, γιατί ηλεκτρικό; Η απάντηση είναι, γιατί είναι πιο αποδοτικό. Αυτό πάντα ήταν η αναζήτηση του Carlo Abarth και σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε και εμείς. Καλύτερη επιτάχυνση, καλύτερο κράτημα, περισσότερη διασκέδαση. Και βέβαια η υπογραφή της Abarth. Ο ήχος. Όλα αυτά μας οδηγούν και  σε μια επέκταση, με το νέο Abarth 500e μετά την Ευρώπη να συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο και σε αγορές όπως η Ιαπωνία και η Βραζιλία».
Ο μοναδικός λόγος για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού Abarth είναι η αναζήτηση της μέγιστης απόδοσης. Αυτός ο στόχος οδηγεί την Abarth εδώ και 73 χρόνια με τη μάρκα να αποτελεί από το 1949 συνώνυμο της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας. Σήμερα, ο Σκορπιός, ανανεώνει αυτή την πρόκληση με ένα επαναστατικό μοντέλο που κάνει πράξη τη φιλοσοφία ζωής του Carlo Abarth, «Πήγαινε ταχύτερα από χθες. Κατέκτησε περισσότερες νίκες».
Το Νέο Abarth 500e: περισσότερο Abarth από ποτέ
Το νέο Abarth 500e είναι περισσότερο Abarth από ποτέ. Συνδυάζοντας τη δύναμη του ηλεκτρισμού με το στιλ και τον ήχο, μετατρέπει την αδρεναλίνη σε επιδόσεις. Το νέο 500e είναι το πλέον άμεσο και διασκεδαστικό Abarth 500 στην πόλη, έχοντας καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το Abarth 695. Ειδικότερα στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40χλμ./ώρα) είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο (50%) σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο 695 (180hp).
Αλλά και εκτός του αστικού περιβάλλοντος, το νέο Abarth 500e είναι ταχύτερο, με την επιτάχυνση 40-60χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 1,5δλ. -πολύ ταχύτερα από τη συμβατική έκδοση- που μένει πίσω κατά 15 μέτρα, φτάνοντας τα 60χλμ./ώρα ένα δευτερόλεπτο αργότερα.
Επιταχύνοντας από τα 60 στα 100χλμ./ώρα, το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο κατά σχεδόν 1δλ., ενώ η συνολική του ανωτερότητα καταγράφεται και στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, όπου το νέο Abarth 500e κερδίζει το 695 στο γύρο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά.
Παράλληλα, η αμεσότητα του ηλεκτροκινητήρα, το μακρύτερο μετατρόχιο, η βελτιωμένη σταθερότητα χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια και η καλύτερη κατανομή βάρους μεταξύ των αξόνων προσφέρουν κορυφαία απόκριση και επίπεδα πρόσφυσης. Το νέο Abarth 50 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss