ABB: αναγκαίος ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στόλων – FleetNews

Η ABB επισημαίνει πως είναι αναγκαίος ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στόλων στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση των εκπομπών άνθρακα στις μεταφορές.
Ειδικότερα, η σημερινή συγκυρία της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που ανέκυψε από τις αναταραχές στην ομαλή διανομή φυσικού αερίου και άλλων παραδοσιακών μορφών καυσίμων, κάνει επιτακτικότερη την άμεση υιοθέτηση λύσεων και τεχνολογιών κίνησης που βασίζονται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα με την ΑΒΒ, η τάχιστη απεξάρτηση των μεταφορών από τους θερμικούς κινητήρες υγρών και αέριων ορυκτών καυσίμων, αποδεικνύεται μονόδρομος για την ομαλή οικονομική ανάπτυξη κυρίως στην Ευρώπη.

Με δεδομένες τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάζονται σχεδόν καθημερινά, η ηλεκτροκίνηση δείχνει να αποτελεί «μονόδρομο» για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, τα βαρέα οχήματα φαίνεται να είναι εκείνα που παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη πρόκληση. Παρότι αποτελούν μόλις το 1% του συνολικού στόλου οχημάτων, είναι υπεύθυνα για ένα δυσανάλογα υψηλό ποσοστό 25% των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων. Η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την εξάλειψη αυτού του ποσοστού, όμως απαιτείται και η σύμπραξη άλλων παραγόντων, όπως κατασκευαστές οχημάτων, πάροχοι υποδομών και κυβερνήσεις, ώστε να καταστήσουμε όλοι μαζί τις ηλεκτρικές μετακινήσεις βαρέως τύπου προσιτές, εύκολες και βιώσιμες.
Προβληματισμοί που ανακύπτουν
Έντονες συζητήσεις γίνονται γύρω από τη αειφορία των ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες συνοψίζονται στην κατασκευή αυτοκινήτων, στο είδος των καυσίμων (θερμικά ή μπαταρία) για τις μεταφορές και τις εκπομπές κατά την οδήγηση.
Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) είναι συνολικά περισσότερο αειφόρα από τα συμβατικά (ICE – κινητήρες εσωτερικής καύσης) και συνεχώς βελτιώνονται. Επίσης, σύ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss