ΑΕΚ: Μια διαδρομή από το τίποτα ως τα πάντα! – Το infographic του Newsbomb.gr για την «OPAP Arena»

Βαγγέλης Πάτας
30/09/2022 14:28

19 χρόνια στην «ξενιτιά» ήταν πολλά, πάρα πολλά για την ΑΕΚ, η οποία επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από το γκρέμισμα του ένδοξου «Νίκος Γκούμας» μέχρι στα εγκαίνια της «OPAP Arena» κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

7090 ημέρες μακριά από το «σπίτι» της
Οι «κιτρινόμαυροι» περιπλανήθηκαν πολύ αυτά τα 19 χρόνια, μέχρι τελικά να έρθει η λύτρωση της αποψινής (30/9) βραδιάς με τα εγκαίνια της «OPAP Arena». Η ΑΕΚ χρειάστηκε να αλλάξει εννιά έδρες στις 7090 ημέρες που έμεινε μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε αυτό το διάστημα χρειάστηκε να ζήσει μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας της, να περάσει μέσα από «φωτιές», να ζήσει καθυστερήσεις, μέχρι τελικά να επιστρέψει «σπίτι» της. Ήταν μια «κιτρινόμαυρη» διαδρομή, από το τίποτα μέχρι τα πάντα! Γιατί για την ΑΕΚ, η «OPAP Arena» δεν είναι απλά το νέο της γήπεδο είναι πολλά περισσότερα!

Από τον «εφιάλτη» της Γ’ Εθνικής στη λύτρωση!

Το καλοκαίρι του 2013 η «Ένωση», μετά από ελεύθερη πτώση ετών, υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική. Μέσα στην πιο μαύρη στιγμή της σύγχρονη εποχής της, η επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη έμοιαζε με αχτίδα ελπίδας. Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ είχε ένα μεγάλο όνειρο: «Ο στόχος μας είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων». Ήταν 10 Ιουλίου 2013… Εννιά χρόνια αργότερα, το όνειρο αυτό είναι πλέον πραγματικότητα!

Στις 29 Αυγούστου επισημοποιήθηκε η σύσταση της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», η οποία ανέλαβε το μεγάλο project. Τα ιδρυτικά μέλη της ήταν 16, οι: Γιώργος Μελισσανίδης, Πέτρος Παππάς, Μάκης Αγγελόπουλος, Ηλίας Λιβάνης, Γιώργος Σκρέκης, Κωνσταντίνος Μαρινάκης, Ευάγγελος Ασλανίδης, Βάγια Βρεττάκου, Γιάννης Ολύμπιος, Απόστολος Πουλοβασίλης, Φώτης Παπαγεωργίου, Στέργιος Γαντζούλας, Κωνσταντίνος Κωτσάτος, Χαράλαμπος Κουτάς, Παναγιώτης Ζαχόπουλος, Ανδρέας Ανατολιωτάκης.

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει!
Η πρώτη παρουσίαση της «OPAP Arena» ήταν στις 2 Οκτωβρίου 2013 κι είχε σλόγκαν: «Οι Κυριακές μας πρέπει να επιστρέψουν εδώ!». Σε αυτή έγινε γνωστή η χωρητικότητα, αλλά και το ότι θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί κατηγορίας τέσσερα από την UEFA.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στο «σπίτι» της είχε ξεκινήσει για την ΑΕΚ. Στις 6 Νοεμβρίου 2013 σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, έγινε η επίσημη παρουσίαση της «Αγια-Σοφ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss