Αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους: Ο «Εκδικητής» στη Σούδα, στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα

Το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο έχει «δέσει» στην Κρήτη από το βράδυ της Πέμπτης και οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι τόσο με την παρουσία τους εκεί όσο και με τη συνεργασία που έχουν με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ισχυρό μήνυμα αποτροπής προς την Άγκυρα.

Ένα ακόμα μήνυμα ισχυροποίησης των δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ στέλνει η παρουσία του τεράστιου αεροπλανοφόρου Τζορτζ Μπους στη ναυτική βάση της Σούδας. Στη νατοϊκή προβλήματα Κ-14 έχει «δέσει» από την Πέμπτη (6/10) το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, το οποίο φιλοξενεί υπερσύγχρονα μαχητικά, ενώ έχει ήδη συνεργαστεί με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, κάτι που θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα της παραμονής του στο Μαράθι Χανίων καθώς θα συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Τους τελευταίους δύο μήνες είμαστε σε αποστολή και συνεργαζόμαστε με την ελληνική αεροπορία. Τις τελευταίες ημέρες κατά την άφιξή μας στον κόλπο της Σούδας είχαμε την ευκαιρία να πλεύσουμε και να συνεργαστούμε με ένα ελληνικό πλοίο», ανέφερε ο υποναύαρχος του αεροπλανοφόρου, Ντένις Βέλεζ.

«Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Εκτιμούμε τη σχέση που έχουμε με τους Έλληνες συμμάχους μας και οι βάσεις και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις στον κόλπο της Σούδας συνεχίζουν να λειτουργούν ως “κόσμημα του στέμματος” στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα που επιτρέπουν τις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε.

PHOTO GALLERY

Photo 1/6

Το εντυπωσιακό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο. Πηγή: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Photo 2/6

Δεκάδες μαχητικά μπορούν να απονηωθούν από το κατάστρωμα. Πηγή: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Photo 3/6

Άποψη από το εσωτερικό. Πηγή: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Photo 4/6

Εργασίες στο αεροπλανοφόρο. Πηγή: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Photo 5/6

Σήματα στις στολές του πληρώματος, από παλαιότερη παρουσία στη Βρετανία. Πηγή: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Photo 6/6

Μια ακόμα άποψη από το εσωτερικό του αεροπλανοφόρου. Πηγή: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

«Φέρνουμε τα ιπτάμενα ραντάρ E2D Hawkey τα οποία είναι πολύτιμα εργαλεία για να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ με στόχο την ενίσχυση της ικανότητάς μας γι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss