Άγριο έγκλημα στον Καναδά: 8 έφηβες μαχαίρωσαν άστεγο

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στον Καναδά η είδηση της δολοφονίας ενός αστέγου από οχτώ κορίτσια ηλικίας 13 έως 16 ετών που είχαν γνωριστεί μέσω των social media.

Η δολοφονία του 59χρονου άνδρα σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (18/12) στο Τορόντο με την αστυνομία να ανακοινώνει τη σύλληψη οκτώ έφηβων κοριτσιών. Η επίθεση με μαχαίρια έγινε σε πλατεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Τορόντο και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, αυτόπτες μάρτυρες είδαν τα κορίτσια να επιτίθενται με μανία στον άστεγο.
Ο άτυχος άνδρας άφησει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του. Σύμφωνα με τις Αρχές τα οκτώ κορίτσια συνελήφθησαν κοντά στο σημείο όπου έγινε η επίθεση. Τρία από τα κορίτσια είναι 13 ετών, τρία είναι 14 και δύο είναι 16 και κουβαλούσαν «έναν αριθμό όπλων».

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι τα κορίτσια αυτά είχαν βγει βόλτα την επίμαχη ημέρα «αναζητώντας φασαρίες» καθώς περίπου δύο ώρες πριν την δολοφονία είχαν πρωταγωνιστήσει σε άλλο ένα επεισόδιο. Τα κορίτσια, τα οποία κατηγορούνται για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, ζούσαν σε διάφορες περιοχές του Τορόντο και είχαν γνωριστεί μέσω των social media, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, με τρια εξ αυτών να έχουν ιστορικό με την αστυνομία.

Ο ντετέκτιβ Τέρι Μπράουνι από την Ομάδα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομικής Υπηρεσίας του Τορόντο είπε ότι πιστεύει πως τα κορίτσια προσπαθούσαν να πάρουν ένα μπουκάλι αλκοόλ από τον άνδρα. «Είσαι στην αστυνομία για σχεδόν 35 χρόνια και νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα», είπε σε συνέντευξή του στο Associated Press.

«Όποιος δεν σοκάρεται ακούγοντας κάτι τέτοιο, λέει ψέματα και πλέον μπορώ να πω ότι όλα είναι δυνατά σε αυτόν τον κόσμο. Οκτώ νεαρά κορίτσια και τα περισσότερα κάτω των 16 ετών. Αν αυτό δεν είναι ανησυχητικό και σοκαριστικό για όλους μας, τότε έχουμε όλοι πρόβλημα ειλικρινά».
Η αστυνομία μίλησε με τους γονείς των εφήβων. «Μπορώ να σας πω ότι ήταν σοκ που ανακάλυψαν ότι τα παιδιά τους συμμετείχαν σε ένα περιστατικό όπως αυτό», είπε. Οι καναδικές αρχές δεν μπορούν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των κοριτσιών επειδή είναι ανήλικα και προστατεύονται απο το νόμο. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο δικαστήριο και παραμένουν υπό κράτηση. Η επόμενη εμφάνιση στο δικαστήριο είναι στις 29 Δεκεμβρίου.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss