Αγρότες: Στο ΦΕΚ η απόφαση για την επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο – Άμεσα οι πιστώσεις

Αγρότες: Το ποσό που θα διατεθεί είναι αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ, από τα 60 εκατ. ευρώ στα 70 εκατ. ευρώ

Την έναρξη των διαδικασιών για την άμεση πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση σηματοδοτεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης που συνυπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γεώργιος Πιτσιλής.
Στην απόφαση ορίζονται τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την επιστροφή του ΕΦΚ ώστε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια στηρίζονται στην ΚΥΑ ΔΕΦΚΦ Α 1141582/ΕΞ2016/29.9.2016 των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ Β’3155/2016).
Δείτε το ΦΕΚ για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες

Σύμφωνα με την απόφαση δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022. Όπως προβλέπει η απόφαση, το ποσό που δικαιούται κάθε αγρότης θα πιστωθεί άμεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς να απαιτείται η υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss