Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο – Στρατιωτική βοήθεια ύψους 2 δισ.δολαρίων απο τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν πραγματοποιήσε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο για να συζητήσει το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε σήμερα (8/9) απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο Κίεβο, την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα μεγάλη στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που απειλούνται από τη Ρωσία.
Σε συναντήσεις με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους, ο Μπλίνκεν είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παράσχει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμη ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση στην Ουκρανία και σε 18 γείτονές της, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ΝΑΤΟ και των περιφερειακών εταίρων ασφαλείας «που κινδυνεύουν περισσότερο από μία μελλοντική ρωσική επιθετικότητα».

Η βοήθεια συμπληρώνει το πακέτο των 675 εκατομμυρίων δολαρίων με βαρύ οπλισμό, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα μόνο για την Ουκρανία που ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν σε διάσκεψη στο Ramstein της Γερμανίας. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει οβίδες, πυρομαχικά πυροβολικού, Humvee, τεθωρακισμένα ασθενοφόρα, αντιαρματικά συστήματα και άλλα.
Ο Όστιν είπε ότι «ο πόλεμος βρίσκεται σε μια άλλη καίρια στιγμή», με τις ουκρανικές δυνάμεις να ξεκινούν την αντεπίθεσή τους στο νότιο τμήμα της χώρας. Είπε ότι «τώρα βλέπουμε την αποδεδειγμένη επιτυχία των κοινών μας προσπαθειών στο πεδίο της μάχης».

«Το πρόσωπο του πολέμου αλλάζει και το ίδιο αλλάζει και η αποστολή αυτής της ομάδας επαφής», είπε ο Όστιν στη συνάντηση της Ομάδας Άμυνας της Ουκρανίας, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας καθώς και αξιωματούχοι από συμμαχικές χώρες. χώρες.

Μετά τις νέες ανακοινώσεις η συνολική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία ανεβαίνει στα 15,2 δισ. δολάρια από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι νέες δεσμεύσεις είχαν σκοπό να δείξουν ότι η αμερικανική υποστήριξη προς τη χώρα ενόψει της εισβολής της Ρωσίας είναι ακλόνητη.
Οι ανακοινώσεις έγιναν καθώς οι μάχες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, με τις ουκρανικές δυνάμεις να εξαπολύουν μια αντεπίθεση για να ανακαταλάβουν περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στο νότο και στα ανατολικά.
Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας στη Zαπορίζια τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες και πάλι εν μέσω τρομερών προειδοποιήσεων από την πυρηνική οργάνωση του ΟΗΕ για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης για την αποτροπή μιας καταστροφής. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss