Αϊτή: Χάος και συγκρούσεις των αρχών με συμμορίες

Αϊτή: Η αστυνομία διαβεβαιώνει πως ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο πετρελαϊκής εγκατάστασης καίριας σημασίας, αλλά οι συγκρούσεις με κακοποιούς στην περιοχή «συνεχίζονται»

Η αστυνομία της Αϊτής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο της σημαντικότερης πετρελαϊκής εγκατάστασης τς χώρας, που ως αυτή την εβδομάδα βρισκόταν στα χέρια συμμοριών, όμως συνέχιζαν να εκτυλίσσονται συγκρούσεις στην περιοχή, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Ανέφερε μέσω Facebook πως «διεξήγαγε επιχείρηση από την Τετάρτη ως την Πέμπτη με σκοπό να επιτραπεί να επαναληφθούν οι δραστηριότητες στον βασικό πετρελαϊκό σταθμό», που είχε καταληφθεί από ενόπλους. Μεταφόρτωσε φωτογραφίες αστυνομικών επιτόπου.

«Πολλές μονάδες αναπτύχθηκαν με τη βοήθεια τεθωρακισμένων για να εκδιωχθούν τα κακοποιά στοιχεία» από τον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό στο Βαρέ, πρόσθεσε.
Σε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση, βλέπει κανείς ελαφριά τεθωρακισμένα και ένστολους στην εγκατάσταση όπου δεσπόζουν πελώριες λευκές κυλινδρικές δεξαμενές. Ωστόσο, «η επιχείρηση συνεχίζεται», είπε χθες βράδυ πηγή προσκείμενη στην αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κακοποιούς συνεχίζονται», δήλωσε από την πλευρά της πηγή προσκείμενη στην επιχείρηση που διαχειρίζεται την εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση στο Βαρέ, στον νοτιοδυτικό τομέα της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, διανέμει το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών προϊόντων που καταναλώνονται στην Αϊτή. Έπεσε στα χέρια της συμμορίας του Τζίμι Σεριζιέ, γνωστού επίσης με το προσωνύμιο «Μπάρμπεκιου», τη 12η Σεπτεμβρίου.

Η κατάληψή της παρέλυσε σχεδόν τη δραστηριότητα στη χώρα, επιτείνοντας την πολυδιάστατη κρίση, ασφαλείας, πολιτική, ανθρωπιστική, στο φτωχότερο κράτος του δυτικού ημισφαιρίου.
Η έλλειψη καυσίμων είχε συνέπεια τη διακοπή της διανομής πόσιμου νερ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss