Ακρίβεια: Ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά – Αγωνία στους καταναλωτές

Ακρίβεια: Ράλι αυξήσεων σε όλα τα επίπεδα με την ενεργειακή κρίση να συμπαρασύρει τις τιμές προϊόντων αναγκαίων για την καθημερινότητα των πολιτών.

Στα ύψη είναι οι τιμές σε όλα τα προϊόντα, με τους καταναλωτές να αγωνιούν για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται σε όλα τα επίπεδα. Η ενεργειακή κρίση δυσκολεύει την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, καθώς πέρα από το μεγάλο κόστος των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, αγαθά αναγκαία στην καθημερινότητα έχουν πάρει την… ανιούσα σε επίπεδο τιμών με αποτέλεσμα ο οικογενειακός προϋπολογισμός να απειλείται με «μπουρλότο».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένονται αυξήσεις «φωτιά» σε προϊόντα που δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι τιμές θα εκτιναχθούν και υπολογίζεται πως τα ποσοστά θα είναι τα ακόλουθα ανά κατηγορία:

Γαλακτομικά +12%
Αλλαντικά +10%
Μαργαρίνες +20%
Κονσέρβες, μπισκότα +15%

Στην ενέργεια το κόστος έχει εκτιναχθεί καθώς το φυσικό αέριο παρουσιάζει αύξηση +178,9%, το πετρέλαιο θέρμανσης +65% και το ηλεκτρικό ρεύμα +55,8%. Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στο ρεύμα, ωστόσο, μια μίνι – ανάσα τουλάχιστον για τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει η κρατική επιδότηση. Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέο πλέγμα μέτρων για να απορροφήσει τις αυξήσεις και να δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Οι λιανικές τιμές ρεύματος δεν θα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss