Ακρίβεια: Πώς θα συγκρατηθούν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ με «το καλάθι της νοικοκυράς»

Όσα προϊόντα σούπερ μάρκετ ενταχθούν στο «καλάθι της νοικοκυράς»,  θα έχουν υποχρεωτικά μικρότερη ανατίμηση κατά τον τρέχοντα πληθωρισμό

Το «καλάθι της νοικοκυράς», όπως τονίζει ο ΓΓ Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, θα δεσμεύσει την συγκράτηση των τιμών ορισμένων βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.
Εξηγώντας την λειτουργία του νέου μέτρου ο κ. Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι σύντομα αναμένεται να οριστούν ορισμένες βασικές κατηγορίες προϊόντων τα οποία θα περιέχονται στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς». Ως αποτέλεσμα οι τιμές αυτών των προϊόντων θα παρακολουθούνται στενά σε σχέση με τις ανατιμήσεις ώστε να συγκρατηθούν προς τα κάτω.

Όλα τα προϊόντα συνεχίζουν να ελέγχονται με βάση το πλαφόν κερδοφορίας. Τα προϊόντα όμως που τα ίδια τα σουπερ μάρκετ θα θέσουν μέσα στο «καλάθι της νοικοκυράς» θα έχουν υποχρεωτικά μικρότερη ανατίμηση από τον τρέχοντα πληθωρισμό, διευκρίνισε.
Η συγκράτηση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα θα προκύπτει μετά από συμφωνία των σουπερμάρκετ με τους προμηθευτές τους, είπε.

Για το θέμα της απόρριψης της ενδεχόμενης μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων, ο ΓΓ εμπορίου είπε πώς το θέμα ξεκίνησε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Το απορρίψαμε διότι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, είπε.

Σχετικές ειδήσεις:
Ακρίβεια: «Ράλι» ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά – Αύξηση 57% σε προϊόν που χρησιμοποιούμε καθημερινά
Καλάθι της νοικοκυράς: Μέσω εφαρμογής οι τιμές για τα 50 βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Καταναλωτές και παραγωγοί ετοιμάζονται για δύσκολο χειμώνα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss