Αλέξης Τσίπρας: Ένοχος ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, κατά την οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα των παρακολουθήσεων. «Δεν μπορεί να συνεργαστεί με αυτόν που τον παρακολουθούσε ο κ. Ανδρουλάκης», ανέφερε για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Μεγάλη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε κυρίως για το θέμα των παρακολουθήσεων, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται «ένοχος» ενώ εξέφρασε την απορία του για το γιατί δεν έχει αντιδράσει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρουσιάζεται ως στόχος παρακολούθησης από δημοσιεύματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως θα περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία να δείξει αντανακλαστικά ως παράταξη που έχει συμβάλει στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, κάτι που όμως δεν συνέβη. «Υπάρχουν 156 συνένοχοι», ανέφερε για την ΚΟ της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως μια πιθανή αλλαγή πρωθυπουργού δεν θα συνέφερε τον ίδιο. «Είναι ο πρωθυπουργός που έχει κάνει τη μεγαλύτερη Δημοκρατική εκτροπή από τη Μεταπολίτευση», είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, υποστήριξε πως θεωρεί απίθανο να συνεργαστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον άνθρωπο που τον παρακολουθούσε. «Είναι πιο πιθανή μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:
«Αισθάνομαι σαν τους «Μενουμευρωπαίους». Τι καλά που θα ήμασταν στην Ελλάδα, αν είχαμε την αποτελεσματικότητα των διωκτικών Αρχών, των πολιτικών και της δικαιοσύνης στην κεντρική Ευρώπη. Εκεί η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν. Στο Βέλγιο δεν θα συνέβαινε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Με αδιευκρίνιστα ποσά υπουργών να μπαίνουν στο αρχείο από εισαγγελείς. Με την υπόθεση Novartis που είναι παγκόσμιο σκάνδαλο, να βάζει στο σκαμνί την εισαγγελέα που το αποκάλυψε. Στο Βέλγιο αν υπήρχε τέτοιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων, θα είχαν παραιτηθεί υπουργοί και ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να σταθεί. Εδώ είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε Βαλκάνια…
Όλο αυτό το διάστημα, είχε μια μεγάλη ευκαιρία και ο πρωθυπουργός, και το πολιτικό σύστημα και η Δικαιοσύνη. Από τον Αύγουστο όταν υπήρξε η αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και Κουκάκη, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πει «εδώ υπάρχει μια σοβαρή υπόθεση σε βάθος, δεν τη γνώριζα αλλά αυτή είναι η αλήθεια». Εδώ και τέσσερις μήνες, κρύβεται και συγκαλύπτει. Δεν το έκανε ούτε προχθές στη Βουλή. Θα μπορούσε να πει «δεν ήξερα εγώ, αλλά υπάρχουν παρακολουθήσεις». Χάνουν την ευκαιρία και άλλοι θεσμοί της Δημοκρατίας, εύχομαι να διαψευστώ. Εξήγησα στον κ. Ντογιάκο ότι δεν μπορεί να ζητάμε από τους δημοσιογράφους και τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι αποκαλύψεις κάνουν, δεν τους ζητάει κανείς να συλλάβουν οι δημοσιογράφοι της Le Soif στο Βέλγιο να συλλάβει την κ. Καϊλή. Η Δικαιοσύνη πρέπει να βρει τις αποδείξεις για το σκάνδαλο.
Οι αποδείξεις υπάρχουν στους παρόχους, στις υπογραφές των εισαγγελέων, σε διατάξεις που κρατούνται στο αρχείο της ΑΔΑΕ. Οι πάροχοι έχουν υποχρέωση να κρατάνε αρχείο με όσους επισυνδέουν. Εδώ χάνεται, λοιπόν, μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, λένε το αυτονόητο. Ότι υπάρχει Δημοκρατική εκτροπή. Πρέπει να αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη. Αν όπως λέει δεν ήξερε τι γινόταν στην ΕΥΠ, που την πήρε με πρωτοβουλία του στο γραφείο του από την πρώτη στιγμή που εξελέγη, αν δεν ήξερε τι έκανε ο κ. Κοντολέων που τον διόρισε αλλάζοντας τον νόμο, αν δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι κάνει ο ανιψιός του και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα, πρόκειται για έναν πρωθυπουργό επικίνδυνα ανεπαρκής. Αν, όμως, γνώριζε και είναι συνένοχος γιατί η συμπεριφορά του αυτό μου δείχνει, είναι επικίνδυνα αντιδημοκρατικός.

Είναι λυπηρό για το πολιτικό σύστημα και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που έχουμε μεγάλες διαφορές αλλά της πιστώνω ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο να αποκατασταθεί η Δημοκρατία, θεωρώ ότι είναι θλιβερό. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί κρατάει αυτή τη στάση ο κ. Χατζηδάκης. Τον θεωρώ έναν αξιοπρεπή άνθρωπο παρά τις πολιτικές διαφορές. Δεν είναι ωραίο να είσαι αντί για υπουργός, ο στόχος 5046c. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας έχει κουράσει και μας έχει ζ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss