Αλλαγές σε συγκοινωνίες από αύριο: Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, νέοι σταθμοί Μετρό στον Πειραιά

Τι θα ισχύει από αύριο για τις μετακινήσεις – Ποιοι εξαιρούνται από τον δακτύλιο – Πώς θα κινηθούν μετρό και λεωφορεία.

Αλλαγές έρχονται από αύριο στις συγκοινωνίες, καθώς τίθεται σε ισχύ ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα εγκαινιάζονται και οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά.
Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών, για την επανέναρξη ισχύος του δακτυλίου.

Ο δακτύλιος θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.
Ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία θα ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00-15:00.

Ποιοι εξαιρούνται

Σύμφωνα με την απόφαση από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-NewEuropeanDrivingCycle /NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.
Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – WorldwideLightTestProcedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss