Ανακοινώνονται οι χρεώσεις ρεύματος για τον Οκτώβριο – Με κομμένη… ανάσα περιμένουν στην κυβέρνηση

Με κομμένη την ανάσα περιμένει το κυβερνητικό επιτελείο τις ανακοινώσεις των παρόχων για τις χρεώσεις ρεύματος του Οκτωβρίου.

Το ύψος της τιμής που θα ανακοινώσουν θα καθορίσει και το πόσα λεφτά θα χρειαστεί να βγουν από τα κρατικά ταμεία για τις επιδοτήσεις.
Μειωμένες σε σχέση με εκείνες του Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι οι χρεώσεις των προμηθευτών ρεύματος για τον Οκτώβριο, γεγονός που αποδίδεται στη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

Η διεθνής τιμή της θερμικής μεγαβατώρας διαμορφώνεται στα 170 ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς, το ολλανδικό TTF, σημειώνοντας πτώση 40 ευρώ σε σχέση με δέκα μέρες νωρίτερα.
Οι ανακοινώσεις από τους παρόχους αναμένονται εντός των επόμενων ωρών ή ημερών και θα καθορίσουν τις εξελίξεις κυρίως με την επιδότηση του ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο στην κυβέρνηση περιμένουν τις ανακοινώσεις με κομμένη την ανάσα.

Πού θα κινηθεί η τιμή

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα οι χρεώσεις αναμένεται να κινούνται μεταξύ 60 και 68 λεπτών ανά κιλοβατώρα. Ένας εκ των παρόχων αναμένεται μάλιστα να ανακοινώσει τιμή οριακά κάτω από τα 60 λεπτά.
Οι αντίστοιχες χρεώσεις τον Σεπτέμβριο κυμάνθηκαν μεταξύ 68 και 80 λεπτών ανά κιλοβατώρα, ενώ τον Αύγουστο βρίσκονταν μεταξύ 47 και 58 λεπτών.
Τι θα καθορίσει
Η τιμή της κιλοβατώρας, θα καθορίσει και το ύψος της επιδότησης που θα μπορέσει να προσφέρει το κράτος, το οποίο προσπαθεί να… συνέλθει από το «έμφραγμα» του Σεπτεμβρίου, για τις οποίες αναγκάστηκε να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2 δις ευρώ.

Σε κάθε σχέδιο βέβαια, «κλειδί» παραμένει η μείωση της κατανάλωσης, που αναμένεται να …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss