Αναζητά επενδυτές η Νamco για κατασκευή EV – FleetNews

Σε αναζήτηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και ιδιωτικών κεφαλαίων βρίσκεται η Νamco για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς ελληνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου (EV), σύμφωνα με δηλώσεις του Δ. Μάρδα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συναντήσεις με εκπροσώπους γενικών διευθύνσεων και τμημάτων της ΕΕ που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση, είχε, προ ημερών, στις Βρυξέλλες ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ (και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών), Δημήτρης Μάρδας, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης του σχεδίου της Namco για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς ελληνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα παράγεται στη Θεσσαλονίκη.
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το εγχείρημα «θα χαραχτεί όταν βρεθεί λύση στην χρηματοδότηση του όλου σχεδίου. Τα χρήματα της Επιτροπής φυσικά δεν αρκούν για κάτι τέτοιο… αλλά δεν παύει να προσελκύουν το ενδιαφέρον» δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μάρδας.
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο κ. Μάρδας δήλωσε: «Επισκέφθηκα τις Βρυξέλλες για να δω ποιες Γενικές Διευθύνσεις της Επιτροπής και ειδικότερα ποια Τμήματά τους ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση τι ακριβώς επιδιώκουν να κάνουν και τι δράσεις ενισχύουν. Είχε προηγηθεί βέβαια μια πρώτη διερεύνηση ενώ ήμουν στην Ελλάδα με θέμα τις απαιτούμενες επαφές, έτσι ώστε να κερδίσουμε χρόνο και να είμαστε πιο έτοιμοι. Επίσης, καθώς εργαζόμουν παλαιότερα στη Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς, εύκολα και μέσω γνωριμιών βρήκα τα άτομα που χρειαζόμουν να δω στην Επιτροπή και να συλλέξω τις πληροφορίες που επιθυμούσα. Στο σύνολ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss