Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Η άγρια δολοφονία της Εύης Γατίδου παραμένει ατιμώρητη εδώ και 25 χρόνια

Χαρά Σώτα
08/10/2022 08:45

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1997 ήταν και η τελευταία φορά που είδε κάποιος ζωντανή την 21χρονη φοιτήτρια Ιατρικής Εύη Γατίδου, ενώ 25 χρόνια μετά ο δράστης της στυγερής δολοφονίας ακόμα δεν έχει βρεθεί.
Η δολοφονία της Eύης Γατίδου έμεινε στην ιστορία της Ελληνικής Εγκληματολογίας ως ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έμεινε ατιμώρητο και αυτό γιατί η 21χρονη βρέθηκε κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές, αλλά δεν βρήκε ποτέ δικαίωση.
Ποια ήταν η 21χρονη Εύη Γατίδου
Η Εύη Γατίδου ήταν κόρη εκπαιδευτικών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φτελιά Δράμας και φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όταν κάποιος της έκοψε ξαφνικά το νήμα της ζωής της.
Το καλοκαίρι του 1994 πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βρήκε ένα δυάρι διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Αχιλλείου και ξεκίνησε τις σπουδές της γεμάτη όνειρα. Η νεαρή πρωτοετής αγαπούσε τους ανθρώπους, θαύμαζε τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και φιλοδοξούσε να ενισχύσει στο μέλλον τις δράσεις τους.
Η Εύη προσαρμόστηκε στην θεσσαλική πόλη με σχετική ευκολία. Με τον καιρό γνωρίστηκε με τους συμφοιτητές της, ενώ καταλυτική υπήρξε η γνωριμία της με ένα ζευγάρι το οποίο ανήκε στην Ευαγγελική Εκκλησία, που την βοήθησε τις πρώτες μέρες.

Η γνωριμία αυτή ήταν αιτία η Εύη να επισκέπτεται συχνά την Ευαγγελική Εκκλησία μαζί τους. Συγγενείς της από τη Δράμα είχαν ασπαστεί το δόγμα και γι’ αυτό ήταν εξοικειωμένη, χωρίς όμως η ίδια να το ενστερνίζεται, αλλά ούτε και να το απορρίπτει.

Σε μια απ’ αυτές τις εκδηλώσεις γνωρίστηκε με τον 26χρονο Γιώργο Ζ. ο οποίος έδειξε από την αρχή το ενδιαφέρον του για την Εύη. Ο νεαρός, που εργαζόταν ως διανομέας στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» της Λάρισας, άρχισε να πολιορκεί επίμονα την φοιτήτρια. Της έδειχνε συχνά το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο της ενώ η ίδια δεν ανταποκρινόταν.

Όταν μάλιστα, εκείνος της είπε μια μέρα ότι «Ο Θεός μου έδειξε εσένα για γυναίκα μου», εκείνη του απάντησε με χιούμορ «δε νομίζω ότι έχουμε κάτι κοινό, θα προσευχηθώ κι εγώ στο Θεό για να μου δείξει εάν με θέλει για γυναίκα σου». Μετά από αυτό το περιστατικό η Εύη δεν ξανά επισκέφτηκε την Εκκλησία, φτάνοντας στο σημείο να μένει στο σπίτι της συμφοιτήτριας και καλύτερης φίλης της, για να τον αποφεύγει.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο νεαρός πήγε στο σπίτι της, ζητώντας της για ακόμη μια φορά να γίνει γυναίκα του. Η ίδια αρνήθηκε ξανά.
Η ημέρα της φρίκης
Η Εύη, στο τέταρτο πλέον έτος των σπουδών της, είχε προγραμματίσει να διαβάσει όλο το Σαββατοκύριακο για να δώσει το μάθημα της Ψυχολογίας, που χρωστούσε από το προηγούμενο εξάμηνο.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 1997, ημέρα Σάββατο, έκανε την βόλτα της στην πόλη για να κάνει ένα διάλειμμα και να ξεκουραστ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss