Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Η «νεκρή» νύφη Christina Kettlewell

Χαρά Σώτα
18/12/2022 09:47

Η Christina Cecelia Mocon πέθανε μόλις 8 ημέρες μετά τον γάμο της και η υπόθεσή της έμεινε στην ιστορία ως η υπόθεση της «νεκρής» νύφης. Η Christina βρέθηκε νεκρή μετά από φωτιά στο εξοχικό που είχε πάει για μήνα του μέλιτος, ωστόσο η αιτία του θανάτου της ήταν πνιγμός. Ο θάνατός της δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.
Η Christina γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά στις 7 Αυγούστου 1925. Οι γονείς της ήταν Πολωνοί μετανάστες και πιστοί Ρωμαιοκαθολικοί. Σε ηλικία 22 ετών, δούλευε σε μια τράπεζα και έβγαινε με τον 26χρονο John Ray Kettlewell, με το παρατσούκλι Jack.
Η οικογένεια της Christina δεν ενέκρινε τον Jack. Όχι μόνο δεν ήταν Ρωμαιοκαθολικός, αλλά είχαν και ένα κακό προαίσθημα για τον συγκάτοικο και καλύτερο φίλο του Jack, τον 28χρονο Ronald Barrie.
Ο Ronald Barrie περνούσε πολύ χρόνο με το ζευγάρι. Για την ακρίβεια δεν τους άφηνε ποτέ μόνους τους, ακόμα και στο ταξίδι για το μήνα του μέλιτος πήγε μαζί τους. Κάποιοι θεωρούσαν ότι ίσως είναι ερωτευμένος με την Christina, ενώ άλλοι ότι έχει εμμονή με τον Jack.

Ronald Barrie και Jack KettlewellMysterious Universe

Ωστόσο, τα σχέδιά τους να κρατήσουν τη Christina μακριά από τον Jack και τον Ronald απέτυχαν. Η ερωτευμένη Christina σταμάτησε να πηγαίνει σπίτι της. Τσακώθηκε ακόμα και με την αδερφή της για τον Jack, με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν την αστυνομία.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 12 Μαΐου 1947, η Christina και ο Jack κλέφτηκαν. Αφού παντρεύτηκαν, πέρασαν μερικές μέρες στο διαμέρισμα του Jack και του Ronald. Στη συνέχεια, στις 17 Μαΐου, πήγαν στο εξοχικό σπίτι του Ronald στο Severn Falls του Οντάριο. Το εξοχικό ήταν προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Ο Ronald, φυσικά, ακολούθησε το ζευγάρι.

Christina και Jack KettlewellMysterious Universe

Στις 20 Μαΐου, λίγες μόνο μέρες μετά τον μήνα του μέλιτος, ο Ronald άφησε τη Christina και τον Jack στο εξοχικό και πήγε να κάνει ηλιοθεραπεία στο ποτάμι. Όταν επέστρεψε στις 6:30 μ.μ., είδε το σπίτι να φλέγεται.

Ο Ronald έτρεξε στο φλεγόμενο σπίτι και έψαχνε μανιωδώς τον Jack και την Christina, φωνάζοντας τα ονόματά τους και τρέχοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο. Τελικά βρήκε τον Jack στο σαλόνι. Μετά βίας είχε τις αισθήσεις του και αιμορραγούσε πολύ από ένα τραύμα στο μέτωπό του. Ρώτησε πού ήταν η Christina, όμως ο Jack δεν ήταν σε θέση να του απαντήσει. Αφού έβγαλε τον Jack από το σπίτι έτρεξε πίσω να βρει την Christina, αλλά μάταια.
Ο Ronald ζήτησε από τους γείτονές του να βοηθήσουν με τη φωτιά όσο εκείνος πήγαινε τον Jack στο νοσοκομείο. Αλλά τελικά το εξοχικό κάηκε ολοσχερώς. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν βρει πουθενά την Christina.

Το σπίτι που κάηκε ολοσχερώςToronto Star

Λίγο αργότερα, η Christina βρέθηκε από έναν γείτονα μπρούμυτα στην όχθη του ποταμού σε μόλις 22 εκατοστά νερού, περίπου 45 μέτρα μακριά από το εξοχικό σπίτι. Η Christina ήταν ξυπόλητη και ακόμα με τις πιτζάμες της. Το πιο περίεργο από όλα ήταν ότι δεν φορούσε τη βέρα της.
Ο Jack νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τον τραυματισμό στο κεφάλι και εγκαύματα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος έδειξαν μεγάλη ποσότητα κωδεΐνης στο αίμα του. Αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Jack ανακρίθηκε από την αστυνομία για περισσότερες από τρεις ώρες, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα μετά τις 11:00 το πρωί της πυρκαγιάς.
Η νεκροψία της κοπέλας αργότερα έδειξε ότι η Christina δεν είχε δεχτεί σωματική επίθεση και δεν υπήρχαν σημάδια εγκαυμάτων στο σώμα της ή ίχνη από καπνό στους πνεύμονές της. Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ίχνη κωδεΐνης στον οργανισμό της, το ίδιο ναρκωτικό που βρέθηκε και στον Jack. Η νεκροψία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Christina προκλήθηκε από πνιγμό.
Στις 19 Ιουνίου 1947 ξεκίνησε η έρευνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με το τι συνέβη στην Christina. Αλλά μέχρι σήμερα ο θάνατός της δεν έχει εξιχνιαστεί. Αντίθετα, ο Jack και ο Ronald έγιναν δημοφιλείς. Μέχρι και αυτόγραφα τούς ζητούσαν.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας της εποχής για τον θάνατο της ChristinaToronto Star

Οι θεωρίες
Η Christina αυτοκτόνησε
Μια δημοφιλής θεωρία είναι ότι η Christina αυτοκτόνησε. Στην έρευνα για τον θάνατο της Christina, ο Ronald είπε ότι λίγο μετά την άφιξη των τριών στο εξοχικό σπίτι έγινε «κυκλοθυμική και συναισθηματική». Η Christina φέρεται να έκλαιγε συνέχεια. Ο Ronald α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss