Ανταλλαγή αιχμαλώτων στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ «ευχαριστούν» Ζελένσκι και μπιν Σαλμάν

Οι ΗΠΑ «ευχαριστούν» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την κυβέρνησή του διότι «συμπεριέλαβαν δύο Αμερικανούς πολίτες στην ανταλλαγή κρατουμένων που ανακοινώθηκε» με τη Ρωσία, ανέφερε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν.

«Ευχαριστούμε τον πρίγκιπα διάδοχο (σ.σ. της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν) και τη σαουδαραβική κυβέρνηση που διευκόλυναν» την επιχείρηση, πρόσθεσε ο Σάλιβαν μέσω Twitter.

We thank @ZelenskyyUa, @AndriyYermak and the Ukrainian government for including 2 U.S. citizens in the prisoner exchange announced today. We thank the Crown Prince and Government of Saudi Arabia for facilitating. We look forward to our citizens being reunited with their families.
— Jake Sullivan (@JakeSullivan46) September 21, 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Τετάρτη μεταξύ άλλων 10 αλλοδαπούς που αιχμαλώτισαν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, πέντε υπηκόους της Βρετανίας, δύο υπηκόους των ΗΠΑ, έναν υπήκοο της Κροατίας, έναν υπήκοο του Μαρόκου και έναν υπήκοο της Σουηδίας, στο πλαίσιο συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων με τη μεσολάβηση του Ριάντ.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το ΥΠΕΞ του βασιλείου


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss