Αντηλιακή προστασία στην πόλη: Αυτή είναι η σύνθεση που θα διαλέξουμε. | Vita.gr

Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας υφίσταται σε καθημερινή βάση όχι μόνο τα υψηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και την επίδραση του αστικού περιβάλλοντος, με κυρίαρχη τη ρύπανση. Μάλιστα σύμφωνα με βρετανική έρευνα, όσοι ζουν στην επαρχία έχουν πιο υγιή επιδερμίδα σε σχέση με εκείνους που ζουν στις πόλεις. Το φαινόμενο εξηγείται ως εξής. Ο συνδυασμός ακτινών UVA και ρύπανσης που ονομάζεται φωτορύπανση ευθύνεται για πάνω από το 80% των σημαδιών γήρανσης. Ετσι σταδιακά παρατηρούμε ότι το δέρμα μας χαλαρώνει, ενώ εμφανίζονται πρόωρα οι ρυτίδες και σκούρες κηλίδες. Γι’ αυτό η επιλογή ενός εξειδικευμένου αντηλιακού προσώπου είναι μονόδρομος. Ποια είναι όμως τα βασικά κριτήρια για να διαλέξουμε την αντηλιακή σύνθεση, η οποία μας προστατεύει από τον ήλιο και τη ρύπανση στην πόλη;
#Αντηλιακά φίλτρα ευρέος φάσματος & αντιοξειδωτικά
Λειτουργούν ως μία διπλή ασπίδα προστασίας ενάντια στον ήλιο, τη ρύπανση και το μπλε φως. Γι’ αυτό επιλέγουμε φόρμουλες με φίλτρα ευρέος φάσματος και συστατικά όπως πολυφαινόλες, βιταμίνη C ή Ε, σπιρουλίνα. Παράλληλα τα skin minerals δηλαδή τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα ενισχύουν επιπλέον την άμυνα του δέρματος.
Δείτε επίσης: Θέλετε εντυπωσιακές μπούκλες; DIY κρέμα μαλλιών για να τις πετύχετε
Bonus: Τα αντηλιακά με ενεργά στοιχεία όπως η νιασιναμίδη, τα κλάσματα πρεβιοτικών και τα πεπτίδια προστατεύουν το δέρμα από τη φωτογήρανση, διατηρώντας το καλά ενυδατωμένο και ελαστικό ενώ φροντίζουν τα ήδη υπάρχοντα σημάδια.
#Υψηλός δείκτης & ανάλαφρη υφή
Παλαιότερα τα αντηλιακά με SPF 50 ήταν «βαριές» συν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss